Business & Finance Τρίτη 23/04/2024, 10:55
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βιοκαρπέτ: Στο 98% η κάλυψη των αναγκών του Ομίλου σε ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ

Βιοκαρπέτ: Στο 98% η κάλυψη των αναγκών του Ομίλου σε ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ

Τη δεύτερη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, που αφορά τη χρήση 2023 για την απόδοση του Ομίλου σε θέματα ESG, τη στρατηγική και τους στόχους που έχουν τεθεί, δημοσίευσε η Βιοκαρπέτ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η εταιρεία έχει επιτευχθεί η μείωση του συνόλου των εκπομπών Scope1 και Scope2 κατά 29%, ποσοστό το οποίο μάλιστα υπερβαίνει το στόχο της μείωσης κατά 15%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάλυψη των αναγκών του Ομίλου σε ηλεκτρική ενέργεια από Α.Π.Ε. έχει φτάσει το 98% και αναμένεται να φτάσει στο 100% έως το 2025. 
Τέλος το ποσοστό του ανακυκλωμένου αλουμινίου που χρησιμοποιείται έχει φτάσει στο 51%, κατακτώντας έτσι το στόχο του 50%.

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του Global Reporting Initiative. Ο Όμιλος έχει εφαρμόσει τις οκτώ βασικές αρχές των Προτύπων GRI (Ακρίβεια, Ισορροπία, Σαφήνεια, Συγκρισιμότητα, Πληρότητα, Πλαίσιο βιωσιμότητας, Επικαιρότητα, Επαληθευσιμότητα).

Για την κατάρτιση της Έκθεσης έχουν επιπλέον ληφθεί υπόψιν ο Οδηγός Δημοσιοποίησης Μη-χρηματοοικονομικών Πληροφοριών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS
ESG