Business & Finance Σάββατο 3/02/2024, 14:57
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλαγές στον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές

Αλλαγές στον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές

Τροποποιήθηκαν οι όροι του διεθνούς διαγωνισμού για τις 73 άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 2023-2024.Ο σχετικός διαγωνισμός με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Η Zante Ferries, που έχει υπό την ιδιοκτησία της τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «∆ιονύσιος Σολωμός» και «Αδαμάντιος Κοραής», είχε προσφύγει στη συγκεκριμένη αρχή ζητώντας να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί όρος της διακήρυξης για τις άγονες γραμμές που αφορούσε την κατηγορία 3, όπου μπορούσαν να συμμετέχουν πλοία χωρίς όριο ηλικίας, κάτι που δεν ισχύει για τις κατηγορίες 1 και 2, όπου η αναθέτουσα αρχή έδινε προβάδισμα στα νεότερα ηλικιακά πλοία.

Πλέον, οι κατατεθειμένες προσφορές των εταιρειών εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας: Πρώτα η κατηγορία 1, μετά η κατηγορία 2 και τέλος η κατηγορία 3. Εφόσον κατά το στάδιο επιλογής προκύψουν στην ίδια κατηγορία πλοίων δύο ή περισσότερες προσφορές, προηγείται η προσφορά στην οποία δηλώνεται πλοίο αντικατάστασης. Ειδικότερα για την κατηγορία 3, προηγείται και προκρίνεται η προσφορά του νεότερου μεταξύ τους πλοίου και εν συνεχεία, εφόσον έχουν το ίδιο έτος καθέλκυσης, προηγείται η προσφορά με πλοίο αντικατάστασης. Σε περίπτωση απόρριψής τους, θα ανοίγονται οι οικονομικές προσφορές του αμέσως επόμενου πλοιοκτήτη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News