Business & Finance Τρίτη 7/11/2023, 13:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευ. Μυτιληναίος: Αισιόδοξος για την Ελλάδα – Δεν φεύγουμε από τη χώρα

Ευ. Μυτιληναίος: Αισιόδοξος για την Ελλάδα – Δεν φεύγουμε από τη χώρα

Την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας εξέφρασε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο όμιλός του δεν φεύγει από την Ελλάδα. «Είναι άλλο αυτό και άλλο το dual listing», είπε μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών.

Ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την Ελλάδα, μιλώντας για μια σπάνια πολιτική ευκαιρία, καθώς στη χώρα υπάρχει αυτή τη στιγμή πολιτική σταθερότητα, με έναν πρωθυπουργό ο οποίος ελέγχει το κράτος, την κυβέρνηση και το κόμμα και άρα μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Τώρα είναι η ώρα για τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις και αυτές θα πρέπει να γίνουν στους επόμενους 12-18 μήνες, πριν η κυβέρνηση μπει στο δεύτερο μισό της θητείας της, όπου οι δημοσκοπήσεις έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μυτιληναίος απάντησε σε ερώτηση για την αποχώρηση της εταιρείας από τη χώρα, λέγοντας ότι «δεν αφήνει κανείς την Ελλάδα». Δεν απέκλεισε, όμως, την παράλληλη εισαγωγή και σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, λέγοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη όταν οι ελληνικές επιχειρήσεις μεγαλώνουν.

Μιλώντας για τις διεθνείς εξελίξεις, ο επιχειρηματίας εκτίμησε ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα περιοριστεί μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, επομένως έτσι εξηγείται και η ψυχραιμία που επικρατεί στις αγορές.

Στο μέτωπο των κεντρικών τραπεζών, τόνισε την ανάγκη να αναθεωρηθεί ο στόχος του πληθωρισμού από το 2% στο 3%, καθώς έτσι θα έπεφταν τα επιτόκια και θα «έπαιρνε ανάσα όλος ο τόπος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην διαμορφούμενη τάση της μεγαλύτερης εμπλοκής του κράτους στην οικονομία, μιλώντας για πολλές παράπλευρες συνέπειες. Και άσκησε κριτική στην Ευρώπη, η οποία, όπως είπε, μένει πίσω σε σχέση με την Αμερική.

Διαβάστε επίσης: 

Μυτιληναίος στο CNBC: Οι Βρυξέλλες δεν κάνουν τίποτα για την ενέργεια στη βιομηχανία

Stiglitz: Η Ελλάδα πρέπει να διαφοροποιήσει τις πηγές ανάπτυξης

Μυτιληναίος: Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ΕΕ σε γάλλιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News