ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία 31 εκατ. ευρώ

Folli Follie: Αποδεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία 31 εκατ. ευρώ

Δεκτό έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών, το αίτημα της διοίκησης της Folli Follie για άρση της δέσμευσης των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ύψους 28 εκατ. ευρώ και τραπεζικών λογαριασμών της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ.

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία, δύο κτίρια στον Άγιο Στέφανο, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα και μετρητά 3 εκατ. ευρώ από μερίσματα θυγατρικών εταιρειών του εξωτερικού, είχαν δεσμευθεί κατά την ποινική προδικασία βάσει του Ν. 4557/2018 (περί καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες).

Η αποδέσμευσή τους, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της διοίκησης της εταιρείας υπό τον Γιώργο Σάμιο, επιτρέπει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης της Folli Follie, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων σε δύο νέες εταιρείες (Opsco, Assetsco) με έδρα το Λουξεμβούργο, προκειμένου η εταιρεία να μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών.

Με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τη σύζυγό του Καίτη και το γιο τους Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να κάθονται, για δεύτερη μέρα σήμερα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων έχει οφέλη για το Δημόσιο, επειδή θα επιτρέψει την συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας κι ενδεχομένως την εμφάνιση ρυθμών ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: 

Folli Follie: Ξανά στο ακροατήριο η πολύκροτη υπόθεση

Folli Follie: Στο σφυρί η βίλα του Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες

Tο δικαστικό σίριαλ της Folli Follie συνεχίζεται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News