Business & Finance Δευτέρα 18/09/2023, 18:50
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναστολή καταβολής ασφαλίστρων από την Εθνική Ασφαλιστική

Αναστολή καταβολής ασφαλίστρων από την Εθνική Ασφαλιστική

Στην αναστολή πληρωμής ασφαλίστρων για τους ασφαλισμένους της στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας και τους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, καθώς και της νήσου Σκιάθου, προχωρά η Εθνική Ασφαλιστική ως επιπλέον μέτρο για την ανακούφιση των πληγέντων. Η αναστολή, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ασφαλιστική αφορά ιδιώτες και επιχειρήσεις, με ενεργά συμβόλαια ζωής, υγείας και περιουσίας (εκτός αυτοκινήτων) την 4η Σεπτεμβρίου του 2023. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εξοφλήσουν τα συμβόλαιά τους έως την 28η Φεβρουαρίου 2024, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση και χωρίς κάποια επίπτωση στην ισχύ των συμβολαίων για το διάστημα αυτό.

Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά επίσης στην θέσπιση ειδικών διαδικασιών άμεσης προκαταβολής αποζημίωσης, καθώς όλοι οι ασφαλισμένοι της Εταιρείας στις πληγείσες περιοχές που είναι δικαιούχοι αποζημιώσεων συμβολαίων περιουσίας και θα αναγγέλλουν αιτήματα αποζημιώσεων από πλημμύρα είτε μέσω της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής είτε με απευθείας επίσκεψη στο κατάστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λάρισα, θα λαμβάνουν άμεσα προκαταβολή αποζημίωσης έως του ποσού των 2.000 ευρώ. Το ίδιο θα ισχύσει για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν ήδη αναγγείλει αιτήματα αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας, η Εθνική Ασφαλιστική δίνει «απόλυτη προτεραιότητα στην καταβολή ασφαλιστικών αποζημιώσεων που αφορούν σε ζημιές στις πληγείσες περιοχές και για το σκοπό αυτό έχει ήδη αποστείλει κλιμάκια ειδικών πραγματογνωμόνων στην περιοχή που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη καταγραφή και διακανονισμό των ζημιών». Τέλος η Εταιρεία ενεργοποίησε την ειδική τηλεφωνική γραμμή 210.90.99.60, η οποία λειτουργεί κάθε ημέρα, 24 ώρες το 24ωρο, για την παροχή πληροφοριών και την υποδοχή αιτημάτων αποζημίωσης.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Κ. Χατζηδάκης και Ν. Σμιτ από Θεσσαλία: Άμεση και στοχευμένη βοήθεια στους πληγέντες

Στήριξη 1 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία για φέτος – Πού θα βρεθούν τα χρήματα

Κακοκαιρία: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 600 εκατ. ευρώ για τις πρώτες ανάγκες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News