Business & Finance Τετάρτη 21/06/2023, 15:25
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρώπη: Η ζήτηση για EV, ώθησε τις πωλήσεις των αυτοκινήτων σε 18% αύξηση τον Μάιο 

Ευρώπη: Η ζήτηση για EV, ώθησε τις πωλήσεις των αυτοκινήτων σε 18% αύξηση τον Μάιο 

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη συνέχισαν την ανοδική τους τροχιά τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση για δέκατο συνεχόμενο μήνα, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεπέρασε την ευρύτερη αγορά.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 18% σε 1,12 εκατ. οχήματα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 66% τον περασμένο μήνα, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες επωφελήθηκαν από τη βελτιωμένη προσφορά εξαρτημάτων, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις.

Η Tesla Inc. ηγήθηκε της προόδου των EV, υπερδιπλασιάζοντας τις πωλήσεις κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, εν μέρει χάρη στις επιθετικές μειώσεις των τιμών. Άλλες εταιρείες plug-in αυτοκινήτων, όπως η μάρκα MG της SAIC Motor Corp., είναι επίσης δημοφιλείς στους αγοραστές, σύμφωνα με τον Felipe Munoz, αναλυτή της Jato Dynamics.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν περισσότερα οχήματα μετά από μακροχρόνια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που τελικά άρχισαν να χαλαρώνουν, μεταδίδει το Bloomberg. Πριν από αυτή τη 10μηνη περίοδο επέκτασης, οι πωλήσεις είχαν συρρικνωθεί για 13 διαδοχικούς μήνες.

Μετά τη μάχη για τη διατήρηση της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής, η προσοχή έχει μετατοπιστεί στον κίνδυνο οι καταναλωτές να μειώσουν τις δαπάνες τους ως αποτέλεσμα του απότομα υψηλότερου κόστους ζωής, συμπεριλαμβανομένης της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Σχεδόν το 14% των νέων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, με τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 40% σε λίγο περισσότερες από 730.000 μονάδες. Η Tesla ξεπέρασε τις μάρκες Nissan και Volvo με ταξινομημένα 138.294 αυτοκίνητα.

Μεταξύ των μεγάλων αγορών, η Ιταλία και η Γερμανία ηγήθηκαν της συνολικής αύξησης των πωλήσεων όλων των τύπων οχημάτων τον Μάιο με κέρδη 23% και 19%, αντίστοιχα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Οι Ελληνες αγοράζουν ηλεκτρικά Ι.Χ.: Πόσα αυτοκίνητα πουλά η Tesla

ΕΕΣ: Η βιομηχανία μπαταριών της ΕΕ υστερεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό – Τι πρέπει να γίνει

Crash test ηλεκτρικών VS βενζινοκίνητων αυτοκινήτων: Τι ισχύει στην Ελλάδα για τιμές και δίκτυο φόρτισης 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News