ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» για το Varko Bay – Τουριστική επένδυση άνω των 180 εκατ. ευρώ

«Πράσινο φως» για το Varko Bay – Τουριστική επένδυση άνω των 180 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της τουριστικής επένδυση (ΕΣΧΑΣΕ) «Varko Bay Resort» που θα αναπτυχθεί στην Χερσόνησο Βαρκό της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας της Δυτικής Ελλάδας.

«Πράσινο φως» για το Varko Bay – Τουριστική επένδυση άνω των 180 εκατ. ευρώ-1

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πέντε αστέρων θέρετρο θα είναι υπό τη διαχείριση του γαλλικού ομίλου Accor και επιδιώκεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2026. Θα αποτελείται από συνολικά 116 πολυτελείς βίλες και 45 branded κατοικίες. Θα διαθέτει τρία εστιατόρια και μπαρ, όπως και τουριστική μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού γιοτ έως 40 μέτρων.

«Πράσινο φως» για το Varko Bay – Τουριστική επένδυση άνω των 180 εκατ. ευρώ-2

Το κόστος για την υλοποίηση της ανάπτυξης υπερβαίνει τα 180 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διετή κατασκευαστική περίοδο και θα απασχολούνται περισσότερα από 250 άτομα κατά την λειτουργία του θέρετρου.

Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 181.279,30 τετραγωνικών μέτρων που έχει απρόσκοπτη θέα στη Χερσόνησο Βαρκό και το Ιόνιο Πέλαγος. Προβλέπεται μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης 0,15 και μέγιστη κάλυψη 20%.

Το Varko Bay θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, υψηλών προδιαγραφών χώρο ευεξίας, κέντρο θαλάσσιων σπορ, beach club, μπαρ και τρεις χώρους εστίασης συμπεριλαμβανομένου signature εστιατορίου, όπως και χώρους για επαγγελματικές συναντήσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News