Business & Finance Δευτέρα 13/03/2023, 18:38
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα μισά meetings θα μπορούσαν να είναι απλά μερικά emails

Τα μισά meetings θα μπορούσαν να είναι απλά μερικά emails

Κατά μέσο όρο 25 ώρες την εβδομάδα, περνούν τα στελέχη των εταιρειών σε συσκέψεις, ωστόσο σχεδόν οι μισές από αυτές τις κλήσεις στο Zoom και τις ενημερώσεις σχετικά με έργα, θα μπορούσαν να μην υπάρχουν, χωρίς κάποιο αρνητικό αντίκτυπο για τις εταιρείες. 

Τα παραπάνω αποκαλύπτει έρευνα σε περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους σε γραφεία, από το Future Forum, μια ερευνητική κοινοπραξία που υποστηρίζεται από τη Salesforce. 

Οι λόγοι που οι ηγέτες των επιχειρήσεων, πηγαίνουν σε μη παραγωγικές συναντήσεις ξεκινούν με το ότι πίστευαν πως έκαναν καλή χρήση του χρόνου τους με αυτές -κάτι που δεν ισχύει- και επεκτείνονται στο ότι φοβούνται μη χάσουν κάτι σημαντικό, αλλά και στο να δείξουν στο διευθυντή τους ότι είναι παραγωγικοί. Για τα χαμηλόβαθμα στελέχη, ο πιο συνηθισμένος λόγος εμφάνισης, δεν είναι άλλος, από το γεγονός ότι απλούστατα δεν έχουν άλλη επιλογή. 

Τα ευρήματα έρχονται καθώς πολλοί οργανισμοί προσπαθούν να αξιολογήσουν ποιες συναντήσεις έχουν πραγματικά σημασία και ποιες θα μπορούσαν να απορριφθούν σε έναν ολοένα και πιο υβριδικό χώρο εργασίας. 

Το Shopify αναμένεται να εξαλείψει 320.000 ώρες συναντήσεων φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg, τερματίζοντας όλες τις επαναλαμβανόμενες συναντήσεις με περισσότερα από δύο άτομα, απαγορεύοντας τις συναντήσεις την Τετάρτη, περιορίζοντας τις μεγάλες συγκεντρώσεις και ενθαρρύνοντας το προσωπικό να αρνηθεί μερικές προσκλήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η απρόθυμη μετάβαση σε μη κρίσιμες συναντήσεις σπαταλά περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε μεγάλους οργανισμούς, σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα, η οποία διαπίστωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι απορρίπτουν μόνο το 14% των προσκλήσεων, παρόλο που προτιμούν να αποχωρήσουν από το 31% αυτών. 

Το μερίδιο των εικονικών συσκέψεων που πραγματοποιούνται ανάμεσα σε δύο άτομα, αυξήθηκε από 17% το 2020 σε 42% πέρυσι, σύμφωνα με μια μελέτη 48 εκατ. συναντήσεων. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο επόμενος συνάδελφός σας μπορεί να είναι ψηφιακός άνθρωπος – Σε ποιες εταιρείες δουλεύουν ήδη

Δύσκολη η επιστροφή στο γραφείο μετά την πανδημία

Προτιμούν την παραίτηση από το να επιστρέψουν στο γραφείο 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News