Business & Finance Τρίτη 21/02/2023, 20:27
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα ΕΛΤΑ δημοσιεύουν τον Πρώτο Απολογισμό Βιωσιμότητας

Τα ΕΛΤΑ δημοσιεύουν τον Πρώτο Απολογισμό Βιωσιμότητας

Τις πρακτικές αειφορίας τους, καθώς και τις σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες τους στους τρεις πυλώνες της βιωσιμότητας: το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση περιλαμβάνει ο Απολογισμός Βιωσιμότητας που δημοσιεύουν φέτος, για πρώτη φορά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ο Απολογισμός Βιωσιμότητας 2021 συντάχθηκε με βάση τα Πρότυπα Αναφοράς «The Global Reporting Initiative» (GRI) ενώ επιπλέον συμπεριλαμβάνει τα αποτελέσματα της πρώτης ανάλυσης ουσιαστικότητας, όπως προέκυψαν από έρευνα που διεξήγαγαν τα ΕΛΤΑ απευθύνοντας δημόσιο ερωτηματολόγιο στα ενδιαφερόμενα μέρη. Η έρευνα αυτή ανέδειξε τα ζητήματα που κρίνονται ως ουσιαστικά από τα ενδιαφερόμενα μέρη και βοήθησε στον εντοπισμό προτεραιοτήτων προκειμένου η εταιρεία να βελτιώσει, μελλοντικά, τις επιδόσεις της σε αυτούς τους τομείς.

Το 2021 τα ΕΛΤΑ διακρίθηκαν για δράσεις κοινωνικής ευθύνης ανάμεσα σε ταχυδρομικούς φορείς της Ευρώπης. Στο πλαίσιο δράσεων ενεργειακής αναβάθμισης, το 2021 ξεκίνησε, σε όλο το δίκτυο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η μαζική αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας LED. Επιπλέον, με έτος βάσης το 2021, τα ΕΛΤΑ κατέγραψαν το αποτύπωμά τους, μετρώντας τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (Scope 1, Scope 2).

Ο Γρηγόρης Σκλήκας, Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, δήλωσε σχετικά: «Η προετοιμασία και δημοσίευση του πρώτου Απολογισμού Βιωσιμότητας των ΕΛΤΑ είναι ένα σημαντικό βήμα που καταδεικνύει την πρόθεση μας να επικοινωνήσουμε με διαφάνεια την πρόοδο και τις προσδοκίες μας σε σχέση με τη διαχείριση θεμάτων ESG. Στόχος είναι να ενσωματώνονται τα κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης στην καθημερινή εταιρική πραγματικότητα.»

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS