ΤΑΙΠΕΔ

Αυτά είναι τα σχήματα που ενδιαφέρονται για το λιμάνι Βόλου

Επτά ενδιαφερόμενοι έδωσαν το "παρών" στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ

Αυτά είναι τα σχήματα που ενδιαφέρονται για το λιμάνι Βόλου

Ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένα Βόλου του ΤΑΙΠΕΔ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» στο διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που έλαβε χώρα σήμερα, έδωσαν η κοινοπραξία της Intrakat με την ΤΕΚΑΛ, η Goldair, η ΤΕΡΝΑ, η καταριανή Q Terminals, η Mariner, ο ΟΛΘ, το σχήμα Χαλυβουργία Ελλάδος με την Israel Shipyards και η Advance Properties.

To ΤΑΙΠΕΔ παραχωρεί το 67% του Οργανισμού Λιμένα Βόλου (ΟΛΒ), ο οποίος έχει σε ισχύ σύμβαση Παραχώρησης με το Δημόσιο διάρκειας 60 ετών, έως το 2062.

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο και υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος, με τα σπουδαία για το λιμάνι Βόλου να αναμένονται στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News