Business & Finance Τρίτη 23/08/2022, 19:53
BUSINESS & FINANCE

Ο Μαρίνος Γιαννόπουλος νέος CEO της ​Enterprise Greece

Ο Μαρίνος Γιαννόπουλος νέος CEO της ​Enterprise Greece

Την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο αντικαθιστώντας τον κ. Γεώργιο Φιλιόπουλο (ο οποίος παραμείνει σε ρόλο συμβούλου) ανακοίνωσε η Enterprise Greece.

Ο κ. Γιαννόπουλος έχει μακρόχρονη εμπειρία στα διεθνή χρηματοοικονομικά και διακεκριμένη ακαδημαϊκή καριέρα και «θα βοηθήσει τον οργανισμό να οδηγήσει σε μια νέα φάση στρατηγικής ανάπτυξης και στις συνεχείς προσπάθειές του να στηρίξει την ελληνική οικονομία, αναφέρει η Enterprise Greece.

Πριν ενταχθεί στο Enterprise Greece, ο κ. Γιαννόπουλος εργάστηκε για περισσότερο από μια δεκαετία στον τραπεζικό κλάδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου σε τραπεζικά χαρτοφυλάκια και συμμετείχε στη διαχείριση και ενοποίηση χαρτοφυλακίων πιστωτικού κινδύνου σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες στην αναδυόμενη Ευρώπη.

Είναι κάτοχος πτυχίου στα οικονομικά από το Management School, University of Liverpool, μεταπτυχιακού τίτλου στα διεθνή οικονομικά οικονομικά από το City University London και διδακτορικό από το Brunel University London. Είχε διδάξει τόσο στο Πανεπιστήμιο Brunel όσο και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έχει δημοσιεύσεις σε πολλά διεθνή επιχειρηματικά περιοδικά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News