Business & Finance Πέμπτη 12/05/2022, 17:14 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οδηγός επαγγελματικής ευεξίας με τη σφραγίδα του ομίλου Qualco

Οδηγός επαγγελματικής ευεξίας με τη σφραγίδα του ομίλου Qualco

Σε μια εποχή που ασκούνται μυριάδες πιέσεις σε όλους μας – τόσο εντός όσο και εκτός εργασίας – ο κίνδυνος εργασιακού burnout είναι μεγαλύτερος για το προσωπικό των εταιριών σε όλα τα επίπεδα από ό,τι ίσως ποτέ άλλοτε. Η προϋπάρχουσα προβληματική κατάσταση επιδεινώθηκε ιδιαίτερα από τις μακρείς περιόδους lockdown και την ανάγκη εργασίας από το σπίτι, με έκδηλη την κούραση από τη συνεχή επικοινωνία μέσω πλατφορμών τηλεδιάσκεψης, αλλά και την έλλειψη ενός σαφούς διαχωρισμού μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Ως απάντηση στην κρίση αυτή, και με στόχο την οικοδόμηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας, ο όμιλος Qualco παρουσιάζει τα «Well Played» podcast series, μια σειρά επεισοδίων με τη συνεργασία έγκριτων συνεργατών, που έρχονται να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την εργασία σε συνάρτηση με την προσωπική μας ευεξία.

Η ανθρώπινη αξία άλλωστε προσδιορίζει την εταιρική ταυτότητα του ομίλου Qualco, ο οποίος, με εμπειρία άνω των 20 ετών, προσφέρει παγκοσμίως πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα μέσα από έναν συνδυασμό τεχνολογίας, data analytics και βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών και υπηρεσιών.

Στη βάση λειτουργίας του, ο όμιλος έχει δεσμευτεί από την ίδρυσή του, να εξασφαλίζει μια μοναδική επαγγελματική εμπειρία στους ανθρώπους του, όπου κυριαρχεί η εξισορρόπηση της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής. Συμβαδίζοντας με τις διεθνείς εξελίξεις και αναγνωρίζοντας ότι οι υγιείς και ισορροπημένοι εργαζόμενοι αξιοποιούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, ο όμιλος Qualco επενδύει σε εκείνους συστηματικά και με συνέπεια, εφαρμόζοντας μια σειρά από βέλτιστες πρακτικές με την ευημερία του ανθρώπου στο επίκεντρό τους. 

Στα πλαίσια των πρακτικών αυτών εντάσσεται και η νέα σειρά των podcasts, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω των πλατφορμών Spotify, Google & Apple Podcasts στο επίσημο κανάλι του ομίλου Qualco και θα αποτελέσουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα, δίνοντας στο κοινό χρήσιμες και αντισυμβατικές συμβουλές.

Η αρχή θα γίνει με το επεισόδιο «Η τέχνη του να ακούς» στις 16 Μαΐου με τη Νάνσυ Μαλλέρου, διεθνώς αναγνωρισμένη Life Coach και ιδρύτρια της Life Clinic Group, η οποία θα δώσει μια διαφορετική οπτική στην έννοια της ακρόασης και στο πώς αυτή, εκτός από μια απλή και φυσική δεξιότητα, ανάγεται σε ένα εξαιρετικό soft skill, ιδιαίτερα χρήσιμο για το εργασιακό περιβάλλον. Η Νάνσυ Μαλλέρου θα μας συμβουλεύσει πώς να γίνουμε πιο «ενεργοί ακροατές», αλλά και πώς να επικοινωνούμε με αυτοπεποίθηση και ενσυναίσθηση, εν όψει της βελτιστοποίησης των συνεργασιών μας.

Στο δεύτερο επεισόδιο με τίτλο «Αφιέρωμα στο burnout», η Μυρτώ Λεγάκη, ιδρύτρια του One Breath Mindfulness Center, θα μοιραστεί μαζί μας τη μέθοδο του “mindfulness”, καθώς και αποτελεσματικά εργαλεία για τη διαχείριση του άγχους, που είναι πανταχού παρόν στη σύγχρονη εργασιακή καθημερινότητα.

Το τρίτο επεισόδιο με τίτλο «Ενδυνάμωση στο γραφείο» έρχεται να ολοκληρώσει τον οδηγό ευεξίας, αναδεικνύοντας την άσκηση όχι μόνο ως τρόπο ενδυνάμωσης, αλλά ως του απόλυτου boost της ψυχικής μας διάθεσης. Την εμπειρία τους αλλά και τις χρήσιμες συμβουλές τους θα δώσουν η Έλλη Φλέγγα, πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος της Holmes Place στην Ελλάδα, και ο Δημήτρης Φράγκος, personal trainer και ιδρυτής του Fitness4Βusiness.

Η οικοδόμηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, που εμπνέει ασφάλεια και ταυτόχρονα προωθεί τη διαφορετικότητα, την εξέλιξη, την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του ομίλου Qualco. Η διασφάλιση της ευεξίας των ανθρώπων του ομίλου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας εδραιωμένης κουλτούρας, στην οποία τον πρώτο λόγο έχει ένα δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον που διαπνέεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμό και ισότητα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News