Business & Finance Παρασκευή 7/01/2022, 18:12
BUSINESS & FINANCE

Το ένα skill που πρέπει να έχει κάθε εργαζόμενος

Το ένα skill που πρέπει να έχει κάθε εργαζόμενος

Όλο και περισσότερο νιώθουν την ανάγκη οι νέοι εργαζόμενοι να βάζουν στο βιογραφικό τους τεχνικές δεξιότητες, όπως για παράδειγμα την ανάλυση δεδομένων, καθώς θεωρούν ότι είναι απαραίτητο για να κερδίσουν μία θέση εργασίας. Ο Kevin O’Leary, Καναδός επιχειρηματίας, παρουσιαστής, πολιτικός και παρουσιαστής της επιχειρηματικής εκπομπής Money Court θεωρεί πως οι εργαζόμενοι και ιδίως οι νέοι πρέπει να εστιάζουν σε μία άλλη δεξιότητα: να ακούνε.

Τι σημαίνει όμως αυτό; «Εάν ξεκινάτε τώρα την επαγγελματική σας πορεία, η πρώτη σας προτεραιότητα που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι να μάθετε πώς να ακούτε. Να ακούτε τον κόσμο γύρο σας. Το αφεντικό σας. Τους συναδέλφους σας. Βουλώστε το και ακούστε», τονίζει ο ίδιος, όπως έμαθε από την διευθύνουσα σύμβουλο μίας εκ των εταιρειών του.

Ο O’Leary εξηγεί μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι εάν οι νέοι εργαζόμενοι αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο να ακούνε αντί να μιλάνε, τότε θα μπορέσουν να δεχθούν περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να εξελιθούν επαγγελματικά.

«Το να ακούει κανείς προσεκτικά και να καταλαβαίνει τι κάνει, γιατί το κάνει και ποιοι είναι οι κανόνες, του δίνει φοβερή δύναμη», τονίζει ο ίδιος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι την συμβουλή αυτή δέχθηκε για πρώτη φορά από την επικεφαλής μίας εκ των επιχειρήσεών του, η οποία τόνισε ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι να αναστραφεί η γενική τάση που έχει ο καθένας μας να μιλάει στα 2/3 της ημέρας και να ακούει μόνο το 1/3 αυτής.

«Άλλαξε την αναλογία Άκουγε για τα δύο τρίτα της ημέρας και μιλούσε για το ένα τρίτο, και αυτό που έμαθε είναι ότι έτσι αποκτά τόση περισσότερη πληροφορία, με την οποία μπορεί να καταλήξει σε αποφάσεις», τονίζει ο ίδιος.

Πηγή: CNBC

Διαβάστε επίσης:

5+1 σημάδια ότι είναι ώρα να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας

Burnout: Πώς θα ξεκινήσετε ξεκούραστοι τη νέα χρονιά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News