Business & Finance Πέμπτη 10/12/2020, 13:11
ΕΛΤΑ

Πρεμιέρα για τα ψηφιακά γραμματόσημα

Πρεμιέρα για τα ψηφιακά γραμματόσημα

Νέο τρόπο αποστολής αλληλογραφίας εισαγάγουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), τα οποία φέρνουν στην αγορά το πρώτο ψηφιακό γραμματόσημο e-Stamp. Πρόκειται για έναν 12ψήφιο κωδικό, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου μέσω υπολογιστή, laptop, κινητό τηλέφωνο και tablet.

Η διαδικασία απόκτησης ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, μέσα σε τρία απλά βήματα.

  • Μπαίνετε στο site του e-Stamp ή στην ιστοσελίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων και αγοράζετε την ποσότητα των γραμματοσήμων που επιθυμείτε, με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον.
  • Αναγράφετε, καθαρά, τον 12ψηφιο αλφαριθμητικό κωδικό στο πάνω δεξί μέρος του φακέλου σας, όπου συνήθως επικολλάται το γραμματόσημο.
  • Τοποθετείτε την αλληλογραφία σας στο γραμματοκιβώτιο της γειτονιάς σας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι το ψηφιακό γραμματόσημο δεν αντικαθιστά το παραδοσιακό, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται. 

Ο κωδικός e-Stamp θα ισχύει για 10 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης αγοράς έως 10 κωδικών τη φορά. Αρχικά, το ψηφιακό  γραμματόσημο θα διατίθεται μόνο για την απλή αλληλογραφία εσωτερικού Α’ προτεραιότητας και βάρους έως 20 γραμμαρίων, με χρέωση 1,90 ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News