BUSINESS & FINANCE

Folli Follie: Έγινε το δικαστήριο για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου

Folli Follie: Έγινε το δικαστήριο για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε σήμερα το αίτημα λήψης ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης της Folli Follie για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου, που θα υποκαταστήσει, κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων, τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, τον Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Κουτσολιούτσου με παρέμβασή της, ζήτησε να αναβληθεί η διαδικασία για τον Οκτώβριο, υποστηρίζοντας ότι έχει θέσει σειρά ερωτημάτων που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί. Ωστόσο, το αίτημά της απορρίφθηκε και η εκδίκαση πραγματοποιήθηκε, με τους εργαζόμενους, την JP Morgan και τους κατόχους των ομολόγων Euronotes να πραγματοποιούν παρέμβαση υπέρ του ορισμού ειδικού εντολοδόχου. Η απόφαση, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούλιο.

Η ανάγκη για τοποθέτηση ειδικού εντολοδόχου προέκυψε λόγω της μετοχικής κωλυσιεργίας, δηλαδή της καταψήφισης-σε παλαιότερη γενική συνέλευση- από τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο της συμφωνίας εξυγίανσης. Ως εκ τούτου, η διοίκηση της Folli Follie ενεργοποίησε τη διαδικασία του ειδικού εντολοδόχου, που διαθέτει την εξουσία να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου των άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι ο θεσμός του ειδικού εντολοδόχου προβλέφθηκε από τον πτωχευτικό κώδικα του 2016, αντικαθιστώντας τον μέχρι τότε ειδικό εκπρόσωπο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News