ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 6,86%

ΓΕΚΕ: Η δημόσια πρόταση και το μυστήριο με το πωλητήριο στο President

ΓΕΚΕ: Η δημόσια πρόταση και το μυστήριο με το πωλητήριο στο President

Έξι περίπου μήνες μετά την αποκάλυψη του moneyreview.gr ότι η ΓΕΚΕ έχει βάλει πωλητήριο στο ξενοδοχείο President, όπως και ότι εξετάζει την έξοδό της από το χρηματιστήριο, η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι η Δωροθέα Κεφάλα, που ελέγχει το 30,4% της εταιρείας, υπέβαλε δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 6,86% που δεν ελέγχει. Η Αγγελική και ο Γεώργιος Κεφάλας (γονείς της Δωροθέας) ελέγχουν αθροιστικά το 32,34%, ενώ ο γιός τους Κωνσταντίνος Κεφάλας, ελέγχει ακόμη το 30,39% της ΓΕΚΕ.

Η διαδικασία της δημόσιας πρότασης της ΓΕΚΕ, μίας εταιρείας με περιορισμένη διασπορά-τέσσερις μέτοχοι ελέγχουν το 93,14% αυτής-θα οδηγήσει στην έξοδό της από το χρηματιστήριο. Όπως ανακοίνωσε, χθες, η ΓΕΚΕ η Αγγελική, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Κεφάλας ενεργούν, όπως προβλέπει η νομοθεσία, συντονισμένα με τη Δωροθέα για την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας, δηλαδή του 6,86%.

H αξία των μετοχών της ΓΕΚΕ, σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης της Grant Thornton, ανέρχεται σε 5,63 ευρώ (ανά μετοχή). Χθες, η μετοχή της ΓΕΚΕ έκλεισε στα 7,05 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, της οποίας μοναδικό περιουσιακό στοιχείο είναι το President, να διαμορφώνεται σε 59,3 εκατ. ευρώ.

Το πωλητήριο

Το ξενοδοχείο είχε τεθεί προς πώληση από μεσιτικό γραφείο των Βρυξελλών με ζητούμενο τίμημα 110 εκατ. ευρώ. Την εξέλιξη που αποκάλυψε, λίγο πριν εκπνεύσει το 2020, το moneyreview.gr, διέψευσε η εταιρεία αναφέροντας ότι: «σε απάντηση των από 30.12.20 επιστολών – ερωτημάτων της Ε.Κ και του Χ.Α σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο περί πώλησης του ξενοδοχείου «President» έναντι ποσού 110 εκατ. ευρώ, ιδιοκτησίας της Εταιρείας, και εξόδου της εταιρείας από το Χ.Α., η εταιρεία διαψεύδει τα διαλαμβανόμενα στα σχετικά δημοσιεύματα. Η εταιρεία σεβόμενη την μακρά ιστορία της στον χώρο του τουρισμού και με βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι των επενδυτών και του πολύτιμου προσωπικού της επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της.»

Για την αγγελία πώλησης η εισηγμένη είχε αναφέρει ότι «δεν έχει δώσει καμία εντολή προς τρίτους να ενεργούν για λογαριασμό της σε ότι έχει να κάνει με τη διαδικασία πώλησης». Σε κάθε περίπτωση, η έξοδος της εταιρείας από το χρηματιστήριο εξασφαλίζει σημαντική ευελιξία σε ένα πιθανό εγχείρημα αξιοποίησης – πώλησης του ακινήτου.

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News