Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 19:13
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

Τουρισμός: Stand by για τους Βρετανούς

Παράταση της αγωνίας για τους Έλληνες ξενοδόχους

Τουρισμός: Stand by για τους Βρετανούς

Να μην κάνουν -προς το παρόν- κρατήσεις για το καλοκαίρι κάλεσε τους Βρετανούς πολίτες ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεν ανακοίνωσε -όπως ευρέως αναμενόταν- το άνοιγμα των συνόρων για τις 17 Μαΐου.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι θα ενημερώσει εγκαίρως τους πολίτες αν η τρέχουσα απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό θα αρθεί στις 17 Μαΐου ή θα χρειαστεί λίγη υπομονή ακόμη.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση με τις μεταλλάξεις και τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, θα επιβεβαιώσουμε εγκαίρως αν τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια θα συνεχιστούν από τις 17 Μαΐου ή αν θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο» ανακοίνωσε, χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, εξηγώντας ότι θα είναι αρκετά χρήσιμο για τα διεθνή ταξίδια στο μέλλον. Από την άλλη πλευρά, όμως, παραδέχθηκε ότι εγείρονται περίπλοκα ζητήματα ηθικής από την εφαρμογή μιας τέτοιας ιδέας.

Η σημερινή δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού, όπως είναι εύλογο, παρατείνει την «αγωνία» για τους Έλληνες ξενοδόχους, οι οποίοι έχουν «ποντάρει» πολλά στους τουρίστες από το Ην. Βασίλειο.

Τυχόν απελευθέρωση των ταξιδιών από την Βρετανία, πάντως, θα εφαρμοστεί με αυστηρά μέτρα, καθώς οι υγειονομικές αρχές θα χωρίσουν τις χώρες του εξωτερικού σε διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε μίας.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιες χώρες θα λάβουν “πράσινο” φως, προκειμένου οι πολίτες να ταξιδεύουν μόνο με απλό test» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Μπόρις Τζόνσον. «Δεν θέλουμε να εισαγάγουμε ξανά τον ιό στη χώρα» έσπευσε να προσθέσει.

Η Ελλάδα ευελπιστεί ότι θα βρίσκεται στην «πράσινη» κατηγορία, η οποία θα επιτρέψει την απρόσκοπτη ροή των Βρετανών τουριστών προς τους θερινούς προορισμούς της χώρας μας.

Εξάλλου, σύμφωνα με την πλατφόρμα αεροπορικών κρατήσεων Skyscanner, η Ελλάδα αναδεικνύεται ως το νέο «place to be» για τους Βρετανούς. Ως προορισμός, ήταν πάντα δημοφιλής, όμως το 2020 ήταν η χρονιά της, εξηγεί χαρακτηριστικά o Μάρτιν Νόλαν, ειδικός της εταιρείας.

Τουρισμός: Stand by για τους Βρετανούς-1

«Την αναφέρουμε στην καμπάνια των προορισμών μας για το 2021, καθώς ξεπέρασε την Ισπανία και έγινε ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς το 2020» σημειώνει, μεταξύ άλλων. Προβλέπει δε, ότι η δημοτικότητα της Ελλάδας θα συνεχιστεί και το 2021.

Μάλιστα, η Skyscanner βλέπει ότι οι κρατήσεις των Βρετανών για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς εστιάζουν κυρίως στον Αύγουστο, με τις τιμές να παραμένουν χαμηλότερες για το συγκεκριμένο μήνα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού έχει ανακοινωθεί για τις 14 Μαΐου και θα αφορά όσους πολίτες ξένων χωρών α) έχουν ήδη εμβολιαστεί, β) έχουν αρνητικό μοριακό τεστ ή γ) έχουν αντισώματα κατά της Covid-19.  

«Τα στοιχεία, τα οποία έχουμε μάς επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το φετινό καλοκαίρι πολύ περισσότερο από το περσινό, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και προσγειωμένοι καθώς αντιμετωπίζουμε μία ρευστή και πρωτόγνωρη κατάσταση, την oποία διαχειριζόμαστε με σχέδιο και ευελιξία» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή της στο MoneyReview.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News