Business & Finance Παρασκευή 6/11/2020, 09:47
BUSINESS & FINANCE

Η στρατηγική των ΕΛΠΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης

Η στρατηγική των ΕΛΠΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης

Η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του ομίλου, οι επενδύσεις και η εφαρμογή του σχεδίου μετασχηματισμού, περιλαμβάνονται στη στρατηγική των Ελληνικών Πετρελαίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης χθες, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου στους αναλυτές.

Ο κ. Σιάμισιης εκτίμησε ότι το 2020, αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα του 2021, θα είναι δύσκολα, επισημαίνοντας πάντως πως ο όμιλος αντιμετώπισε το χειρότερο ιστορικά περιβάλλον διύλισης και εκφράζοντας την ευχή ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ αναφέρθηκε αναλυτικά στα πλεονεκτήματα του ομίλου που περιλαμβάνουν, όπως είπε, την περιφερειακή διάρθρωση, την καθετοποιημένη λειτουργία, την ευελιξία που προκύπτει από το συνδυασμό των διϋλιστηρίων, την εκτεταμένη γεωγραφική παρουσία και το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο (φυσικό αέριο, ανανεώσιμες πηγές) πέραν των υγρών καυσίμων.

Σε ερώτηση αναφορικά με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία που τίθενται σε ισχύ από αύριο ο κ. Σιάμισης σημείωσε πως θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στη ζήτηση καυσίμων για μεταφορές, η έκταση των οποίων μένει να φανεί στην πράξη.

Για την επέκταση του ομίλου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ανέφερε ότι το φωτοβολταϊκό της Κοζάνης προχωρά όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ επανέλαβε πως αν υπάρξουν ευκαιρίες στον τομέα, ο όμιλος είναι σε θέση να τις εκμεταλλευθεί χωρίς ωστόσο να παρασυρθεί σε διαγωνισμό για την εξασφάλιση έργων. Ανέφερε ακόμη ότι η τελική απόφαση για την κατασκευή της νέας μονάδας φυσικού αερίου θα ληφθεί έως τα μέσα του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News