Business & Finance Τετάρτη 10/04/2024, 17:23
BUSINESS & FINANCE

Αποζημίωση – ρεκόρ σε θυγατρική της KPMG για εξαπάτηση

Αποζημίωση – ρεκόρ σε θυγατρική της KPMG για εξαπάτηση

Πρόστιμο – ρεκόρ ύψους 25 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στη θυγατρική της KPMG στην Ολλανδία από την αμερικανική εποπτική αρχή λογιστικής, κάνοντας λόγο για κατάφωρη και εκτεταμένη εξαπάτηση της ελεγκτικής εταιρείας.

Το Συμβούλιο Λογιστικής Εποπτείας Δημόσιων Εταιρειών αναφέρθηκε σε εκτεταμένη αθέμιτη ανταλλαγή απαντήσεων σε εξετάσεις στην KPMG Netherlands το διάστημα 2017-2022, καθώς και σε «πολλαπλές παραπλανητικές δηλώσεις» προς την εποπτική. Παράλληλα αποπέμφθηκε μόνιμα το πρώην επικεφαλής του τμήματος διασφάλισης της εταιρείας Marc Hogeboom από τον κλάδο.

Η Stephanie Hottenhuis, διευθύνουσα σύμβουλος της KPMG στην Ολλανδία, ανέφερε σε δήλωσή της ότι τα συμπεράσματα ελεγκτικού οργάνου ήταν «καταδικαστικά».

Η εξαπάτηση στις εξετάσεις μαστίζει τον κλάδο των ελεγκτών εδώ και χρόνια. Η KPMG το 2019 συμφώνησε να καταβάλει 50 εκατομμύρια δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για μια σειρά παραβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξαπάτησης σε εξετάσεις εσωτερικής κατάρτισης με την αθέμιτη ανταλλαγή απαντήσεων και τη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.

Η ελεγκτική Αρχή παράλληλα επέβαλε πρόστιμα ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε θυγατρικές της Deloitte στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News