Business & Finance Τετάρτη 10/04/2024, 16:25
DELPHI ECONOMIC FORUM

Μ. Τραυλού: Η ελληνική ναυτιλία κατέχει πάνω από το 60% της ευρωπαϊκής

Μ. Τραυλού: Η ελληνική ναυτιλία κατέχει πάνω από το 60% της ευρωπαϊκής

Τον ηγετικό κλάδο της εθνικής οικονομίας, την ελληνική ναυτιλία, εκπροσώπησε θεσμικά η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, στις εργασίες του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Κατά την ομιλία της στο συνέδριο τόνισε ότι το όραμα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ήταν και είναι, η ηγεσία μας να μην είναι απλά ποσοτική, αλλά και ποιοτική και ωφέλιμη για την κοινωνία. «Έτσι, δημιουργήσαμε και εξελίσσουμε το παγκόσμιο επιχειρηματικό success story με ελληνική ταυτότητα και ψυχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Τραυλού σημείωσε ότι στις μέρες μας η ελληνική ναυτιλία κατέχει πάνω από το 60% της ευρωπαϊκής και είναι η ραχοκοκαλιά της.

«Οι Έλληνες, συμβάλαμε και συμβάλλουμε ουσιαστικά, ώστε η ευρωπαϊκή ναυτιλία που αποτελεί το 40% της παγκόσμιας, να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του διεθνούς οικοσυστήματος», σημείωσε.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να θωρακιστούν οι σταθερές και να προστατευτεί η ισχύς και η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας. 

«Από το ιστορικό τοπόσημο της ανθρώπινης νόησης, τους Δελφούς, απευθύνω μία δημόσια πρόσκληση προς όλους τους ηγέτες κρατών, κυβερνήσεων, οργανισμών, ιδρυμάτων, εταιριών: Να προχωρήσουμε με ενσυναίσθηση. Να συμπράξουμε με σεβασμό στην ιστορία που καλούμαστε να συν-δημιουργήσουμε για τις επόμενες γενιές. Η ναυτιλία θα είναι πάντα εδώ, συνοδοιπόρος για το κοινό καλό», τόνισε η κ. Τραυλού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News