Business & Finance Τρίτη 9/04/2024, 15:23
BUSINESS & FINANCE

Εντός του Απριλίου αναμένεται το χρηματοδοτικό σχήμα για ανάπλαση της ΔΕΘ

Εντός του Απριλίου αναμένεται το χρηματοδοτικό σχήμα για ανάπλαση της ΔΕΘ

Την πεποίθησή του ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις για το χρηματοδοτικό σχήμα που θα «τρέξει» το Project ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με επικρατέστερο το μοντέλο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Ηelexpo, Αναστάσιος Τζήκας, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου ενόψει της διοργάνωσης των εκθέσεων «Freskon» και «Logistics & Transports Thessaloniki EXPO» στο διάστημα από τις 10 έως και τις 13 Απριλίου 2024.

«Είμαστε στην τελική ευθεία και νομίζω ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις για το χρηματοδοτικό σχήμα που θα «τρέξει» την ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και θα είναι ένα ΣΔΙΤ», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας και ζητώντας να πάψει η μεμψιμοιρία, κάλεσε όλους τους πολίτες και εκπροσώπους των φορέων της πόλης να στηρίξουν το έργο, που όπως είπε «θα αλλάξει την πόλη και θα την κάνει πιο ελκυστική για να ζούμε και να δουλεύουμε».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ζητώντας την εμπιστοσύνη όλων, τόνισε ότι «είμαστε μια ομάδα που “ τρέχουμε” το project της ανάπλασης της ΔΕΘ από το 2012 και δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια με καθαρά τεχνοκρατικούς, επιστημονικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους» και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε «το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, μετά από 12 χρόνια είναι ότι έχουμε λάβει υπόψη μας τα πάντα και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα πάντα, εμπιστευθείτε μας», κατέληξε ο κ. Τζήκας.

Μάλιστα, για να εμπνεύσει τον πατριωτισμό των Θεσσαλονικέων, όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, ο κ. Τζήκας σημείωσε ότι με βάση το σχέδιο της ανάπλασης που προωθείται, ποσοστό άνω του 60% από τα 165 στρέμματα που είναι το συνολικό οικόπεδο της ΔΕΘ, μαζί με αυτό της «Αγίας Φωτεινής» (14 στρέμματα) που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου επί της οδού Εγνατία και είναι αναξιοποίητο, «θα δοθεί για χρήση -μεταξύ άλλων- ως χώρος πρασίνου, αστικό πάρκο και φυτεύσεις με λιμνούλες, στην πόλη και τους κατοίκους της».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News