Business & Finance Τρίτη 2/04/2024, 15:09
BUSINESS & FINANCE

Αττική Οδός: Απορρίφθηκε η προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίου

Αττική Οδός: Απορρίφθηκε η προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίου

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίου κατά του διαγωνισμού της νέας παραχώρησης για την Αττική Οδό για την οποία είχε πλειοδοτήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε αναδείξει την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε προτιμητέο επενδυτή για την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, κατόπιν προσφοράς 3,27 δισ. ευρώ. Η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος είχε προσφέρει 3,106 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση αφορά την παραχώρηση υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για χρονικό διάστημα 25 ετών. 

Όπως είχε ανακοινώσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το τίμημα των 3,27 δισ. ευρώ από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Όπως σημείωνε, με βάση τα δεδομένα κυκλοφορίας των τελευταίων 20 χρόνων και τις προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης, το έργο έχει χαμηλό ρίσκο, ενώ μέσω των επεκτάσεών του υπάρχει η προσδοκία αυξημένης κυκλοφορίας και αυξημένων εσόδων.

Σημειωτέον ότι η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης του πλέον κερδοφόρου οδικού άξονα της χώρας λήγει στις αρχές Οκτωβρίου 2024.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στη δίνη των προσφυγών τα δημόσια έργα – Κανόνας οι καθυστερήσεις

Αττική Οδός: Απορρίφθηκε η προσφυγή των Vinci – Μυτιληναίος κατά του διαγωνισμού

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News