Business & Finance Τρίτη 26/03/2024, 16:46
BUSINESS & FINANCE

Ελληνικό: «Τρέχει» η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Ελληνικό: «Τρέχει» η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Με στόχο τη δημιουργία μιας από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τα έργα της υπογειοποίησης μέρους της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό, στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου.

Σε ανακοίνωσή της η LAMDA Development τονίζει ότι η υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος θα αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της πόλης, διασφαλίζοντας την ταχύτερη διέλευση των οχημάτων, ενώνοντας το παραλιακό μέτωπο με το Πάρκο του Ελληνικού και την πόλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι εκσκαφές έχουν ολοκληρωθεί άνω του 75% του συνολικού όγκου των 400.000 m3 χώματος και η σκυροδέτηση τοίχων άνω του 45%. Επίσης έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση άνω του 55% της πλάκας βάσης.

Με την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος σε μήκος 1,5 χιλιομέτρων από την παραλία Αλίμου μέχρι το ύψος της Μαρίνας Αγίου Κοσμά, θα μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς καταργούνται 6 σηματοδότες και δημιουργούνται 6 λωρίδες κυκλοφορίες (τρεις από την άνοδο και τρεις από την κάθοδο).

Το σύνολο της έκτασης που καλύπτει σήμερα η παραλιακή, θα μεταμορφωθεί σε χώρο πρασίνου που θα ενοποιεί το Μητροπολιτικό Πάρκο με την παραλία, ενώ από το σημείο θα διέρχεται δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατόδρομος. To έργο της υπογειοποίησης που ξεκίνησε τον Μάιο του 2022 ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2025 και αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό στο τέλος του 2025, μετά από τις απαραίτητες δοκιμές καλής λειτουργίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News