Business & Finance Τρίτη 6/02/2024, 22:30
BUSINESS & FINANCE

Βερολίνο: Θα αντλήσει 2,2 δισ.ευρώ από την πώληση μεριδίου στην Deutsche Post

Βερολίνο: Θα αντλήσει 2,2 δισ.ευρώ από την πώληση μεριδίου στην Deutsche Post

Η γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW σχεδιάζει να αντλήσει έως και 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια) από τη διάθεση μεριδίου που διακρατεί στο πρώην κρατικό μονοπώλιο ταχυδρομικών υπηρεσιών Deutsche Post της χώρας.

Η τράπεζα σκοπεύει να πωλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές, που ισοδυναμεί με μερίδιο 4% της εταιρείας, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που διέρευσαν στο Bloomberg News. Οι μετοχές προσφέρονται στο επίπεδο των 43,45 ευρώ με ταχεία διαδικασία, με βάση τους όρους της συμφωνίας. 

Η KfW κατέχει σήμερα μερίδιο 20,5% στη Deutsche Post. Σχέδια εκποίησης κρατικών συμμετοχών στη Deutsche Post και στη Deutsche Telekom AG για την ενίσχυση των κρατικών πόρων έχουν υποστηριχθεί από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες της Γερμανίας, το κόμμα του υπουργού Οικονομικών Κρίστιν Λίντνερ που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Η επιλογή σταθμίστηκε όταν οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και το FDP του Σολτς σχημάτισαν πλειοψηφία το 2021 και αναζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση των δημόσιων δαπανών για τη χρηματοδότηση της ατζέντας του για το κλίμα και τις υποδομές.

Οι μετοχές της Deutsche Post έκλεισαν στα 44,41 ευρώ στη Φρανκφούρτη στη σημερινή συνεδρίαση. Η JPMorgan, η Bank of America και η Deutsche Bank έχουν αναλάβει τη διαχείριση της πώλησης.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News