Business & Finance Τρίτη 2/01/2024, 15:21
BUSINESS & FINANCE

Γεωργιάδης: Του χρόνου τέτοιες μέρες η Ψηφιακή Κάρτα και στον Τουρισμό

Γεωργιάδης: Του χρόνου τέτοιες μέρες η Ψηφιακή Κάρτα και στον Τουρισμό

Για το ξεπάγωμα τον τριετιών, την ψηφιακή κάρτα εργασίας και την ακρίβεια μίλησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ».

«Είμαι Υπουργός Εργασίας την πρώτη μέρα που εφαρμόζεται το «ξεπάγωμα» των τριετιών μετά από 12 χρόνια και χαίρομαι που επί θητείας μου θα δούνε αύξηση στα εισοδήματά τους υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα λόγω αυτής μας της αποφάσεως», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας

«Στην εστίαση και τον τουρισμό η ψηφιακή κάρτα θα εφαρμοστεί τελευταία, γιατί είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβρη στην εστίαση και τον τουρισμό», σημείωσε και πρόσθεσε πως «η ψηφιακή κάρτα είναι το απόλυτο εργαλείο».

«Όταν δούμε ακριβώς πως δουλεύει και ποιες είναι οι αδυναμίες του στη μεγάλη εφαρμογή, θα πάμε στο πιο δύσκολο κομμάτι της οικονομίας. Είχα πει από την αρχή, ότι θα το εφαρμόσω περίπου τον Οκτώβριο. Για ποιο λόγο; Θέλω να κλείσει και η φετινή τουριστική περίοδος ομαλά, να μην πει κάποιος ότι πάμε να κάνουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην καρδιά της τουριστικής μας βιομηχανίας που είναι πράγματι το κορυφαίο τμήμα του ΑΕΠ μας και να είμαστε έτοιμοι του χρόνου τέτοιες μέρες να εντάξουμε στην Ψηφιακή Κάρτα και στον Τουρισμό».

Σχετικά με την ακρίβεια δήλωσε: «Με τον μηχανισμό που ονομάζεται “καλάθι του νοικοκυριού” σε ένα 12μηνο υψηλού πληθωρισμού προσφέραμε και στα απορρυπαντικά και στο γάλα μία ευκαιρία μηδενικού πληθωρισμού». «Ακρίβεια υπάρχει γιατί ο πληθωρισμός ανέβηκε πάρα πολύ, δεν μπορεί να μην υπάρχει ακρίβεια, δεν μπορεί να έχουμε τις τιμές πριν από 3 -4 χρόνια, το δεύτερο κομμάτι που υπάρχει αλλά κάνουμε ελέγχους και βάζουμε και πρόστιμα είναι η αισχροκέρδια», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος πόλος έλξης εκπαίδευσης»

Για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος πόλος έλξης εκπαίδευσης, τις επόμενες δεκαετίες. Γιατί; Μας το επιτρέπει ο γεωγραφικός μας χώρος. Είμαστε στο επίκεντρο μιας μεγάλης περιοχής. Μας το επιτρέπει ο πολιτισμός και η ιστορία μας που μας δίνει ένα πολύ μεγάλο brand. Μας το επιτρέπουν οι πολύ καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί που μπορούμε να έχουμε στον τόπο αυτό. Άρα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης σοβαρών ιδρυμάτων εδώ, αν το κράτος ακολουθήσει μια σοβαρή και συνεπή πολιτική». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News