Business & Finance Τρίτη 19/09/2023, 16:31
BUSINESS & FINANCE

Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του ΤΕΠ στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του ΤΕΠ στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας προχώρησε η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και οι Εκπρόσωποι της Αναδόχου Εταιρείας. Πρόκειται για την πρώτη σύμβαση ανακαίνισης Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών που υπογράφεται στο πλαίσιο της Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του ΤΑΙΠΕΔ και των 7 Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών για το έργο «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα». Το έργο προβλέπει την ανακατασκευή, την αναδιαρρύθμιση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, αλλά και των εξωτερικών ιατρείων.

Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης και σε πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας όπως το «Αττικό», το «Τζάνειο» και το «Μεταξά». «Βήμα- βήμα προχωράμε, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερες για τους ασθενείς μας, συνθήκες υποδοχής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Εξωτερικά Ιατρεία, καλύτερο τρόπο διαχείρισης των εφημεριών, ένα καλύτερο ΕΣΥ που όλοι ονειρευόμαστε και αξίζει στους Έλληνες», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο Πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας «AXION ENERGY Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Δημήτριος Σιαγγανάς.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εκπρόσωποι της 2ης ΥΠΕ και της αναδόχου εταιρείας.

Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του ΤΕΠ στο Θριάσιο Νοσοκομείο-1

«Κορμός» για τη Δυτική Αττική και την Πελοπόννησο

Ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε σχετικά: «Ένα νοσοκομείο, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, αποκτά με τη σημερινή σύμβαση και με την ολοκλήρωση του έργου καινούργια Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και νέα εξωτερικά ιατρεία, ενώ ενισχύεται η δυναμικότητα και το αξιόμαχο του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας.

Ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι νοσοκομείο κορμός για τη Δυτική Αττική, αλλά και για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτά τα νοσοκομεία, όπως είναι και το Αττικό, στο οποίο αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται νέες πτέρυγες και εκσυγχρονίζονται οι παλιές, τα Νοσοκομεία του Πειραιά το «Τζάνειο» και το «Μεταξά», σε λίγο θα έχουν κι αυτά καινούργια τμήματα ΤΕΠ, όπως και μια σειρά άλλες προσθήκες, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν, έτσι ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης και οι πόροι του να πιάσουν τόπο.

Βήμα -βήμα προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα για να δημιουργήσουμε συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερες για τους ασθενείς μας, συνθήκες υποδοχής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Εξωτερικά Ιατρεία, καλύτερο τρόπο διαχείρισης των εφημεριών, ένα καλύτερο ΕΣΥ που όλοι ονειρευόμαστε και αξίζει στους Έλληνες.

Θα παλέψουμε τους επόμενους μήνες, ούτως ώστε μέχρι τέλος του χρόνου, να έχει παραδοθεί ένας μεγάλος αριθμός έργων και ταυτόχρονα να έχουν ολοκληρωθεί οι υπογραφές των συμβάσεων για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε περίπου 700 εκατ. ευρώ για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας»

Από την πλευρά του, ο κ. Ροϊλός δήλωσε: «Είναι η πρώτη σύμβαση ανακαίνισης Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών που υπογράφεται εν μέσω χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης. Είμαι πολύ χαρούμενος που αφορά ένα νοσοκομείο της 2ης ΔΥΠΕ. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη, την τεχνική υπηρεσία της 2ης ΔΥΠΕ και του ΤΑΙΠΕΔ, που δούλεψαν πολύ μεθοδικά για να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι αφορά ένα νοσοκομείο που έχει κομβική σημασία για τη λειτουργία του ΕΣΥ στην Αττική. Το νοσοκομείο Ελευσίνας, το Θριάσιο δεδομένου ότι είναι σε μια βιομηχανική περιοχή έχει πολλά περιστατικά επείγοντα όταν εφημερεύει, είναι πολύ κοντά στην Πελοπόννησο, υποδέχεται περιστατικά και από εκεί. Κυρίως υποδέχεται όλες τις αεροδιακομιδές από το Αιγαίο, δεδομένου ότι είναι το πιο κοντινό στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου προσγειώνονται τα εναέρια μέσα που κάνουν τις αεροδιακομιδές.

Θέλω να ευχαριστήσω  όλους όσοι δούλεψαν πολύ σωστά, πολύ μεθοδικά και σήμερα ξεκινάμε μια σειρά ανακαινίσεων των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Τα τμήματα των ΤΕΠ είναι η πρώτη επαφή του πολίτη με το νοσοκομείο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι σε ένα περιβάλλον λειτουργικό και οργανωμένο. Βοηθάει τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας του ασθενούς που προσέρχεται».

Ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, ως τεχνική βοήθεια του Υπουργείου Υγείας- μια από τα μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ και αφορά στην ανακαίνιση των ΤΕΠ, αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρη τη χώρα- φέραμε έως εδώ τη διαδικασία του διαγωνισμού και της προετοιμασίας για τη σύναψη της σύμβασης μεταξύ της ΔΥΠΕ και του αναδόχου. 

Θεωρώ ότι είμαστε στην αρχή τέτοιων τύπων παρεμβάσεων, ωριμάζουν όλα τα έργα και αυτό θα φανεί την επόμενη περίοδο πολύ έντονα. Όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην πολιτική ηγεσία, η οποία είναι παρούσα στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, θα φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο με κάθε τρόπο, ούτως ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News