Business & Finance Τετάρτη 6/09/2023, 19:29
BUSINESS & FINANCE

Κύπρος: Συνάντηση της υφυπουργού Ναυτιλίας με τον Πρέσβη της Κίνας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Κύπρος: Συνάντηση της υφυπουργού Ναυτιλίας με τον Πρέσβη της Κίνας για  ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη είχε χθες Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας στη Μεγαλόνησο,  Liu Yantao, στο υφυπουργείο Ναυτιλίας, στη Λεμεσό, όπου συζητήθηκαν θέματα διμερούς φύσεως, καθώς και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία.

Κατά τη συνάντηση, η υφυπουργός επισήμανε τις ιστορικές, πολύ στενές σχέσεις και τους δυνατούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες και εξέφρασε την επιθυμία της περαιτέρω σύσφιξής τους.

Η κα Χατζημανώλη αναφέρθηκε στη Ναυτιλιακή Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η οποία υπογράφηκε το 1990 και τέθηκε σε ισχύ από τον Μάιο του 1991, εκφράζοντας την επιθυμία της επαναδραστηριοποίησής της.

Τόνισε επίσης, την εξαίρετη συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα που αφορούν τη ναυτιλία, ειδικότερα στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, και αναφέρθηκε στις εξαίρετες σχέσεις της Κύπρου με την αντιπροσωπεία της Κίνας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ), όπου σημειώνεται εποικοδομητική συνεργασία και στήριξη.

Από πλευράς του, ο Κινέζος Πρέσβης επιβεβαίωσε τους δυνατούς δεσμούς μεταξύ των δύο πλευρών και εξέφρασε και τη δική του επιθυμία, οι δυο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού έτσι ώστε να ενδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι μεταξύ τους σχέσεις.

Καταλήγοντας, η Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Liu Yantau για την εποικοδομητική συνάντηση και του απηύθυνε πρόσκληση για το Συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2023», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Οκτωβρίου 2023, στη Λεμεσό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News