Business & Finance Κυριακή 13/08/2023, 13:06
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανοί τουρίστες αναζητούν ευκαιρίες σε Αίγυπτο και Τουρκία

Βρετανοί τουρίστες αναζητούν ευκαιρίες σε Αίγυπτο και Τουρκία

Οι Βρετανοί παραθεριστές συρρέουν στην Τουρκία και στην Αίγυπτο προκειμένου να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες, σύμφωνα με την ταξιδιωτική εταιρεία On The Beach.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των κρατήσεων που έχει λάβει για καλοκαιρινά ταξίδια σε αυτούς τους προορισμούς είναι υπερδιπλάσιος από τα επίπεδα από το 2019, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό το απέδωσε εν μέρει στην πτώση της αξίας της τουρκικής και της αιγυπτιακής λίρας έναντι της στερλίνας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο αριθμός των αιγυπτιακών λιρών που μπορούν να αγοραστούν αντί μίας βρετανικής στερλίνας έχει τετραπλασιαστεί από περίπου οκτώ το 2019 σε 34 αυτή τη στιγμή.

Οι παραθεριστές που επισκέπτονται την Αίγυπτο λαμβάνουν περίπου διπλάσιο τοπικό νόμισμα για στερλίνα από ό,τι πριν από την κρίση του κορωνοϊού.

Η On The Beach ανακοίνωσε ότι η απότομη αύξηση της χωρητικότητας των πτήσεων έχει επίσης ευνοήσει και την αύξηση της ζήτησης για διακοπές στην Τουρκία.

Υπάρχουν επιπλέον 1,2 εκατομμύρια θέσεις σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Τουρκία φέτος σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα.

Η ετήσια χωρητικότητα πτήσεων αναμένεται να αυξηθεί επιπλέον κατά 1,6 εκατομμύρια θέσεις έως το 2025, φτάνοντας συνολικά τα πέντε εκατομμύρια.

Το αεροδρόμιο Χίθροου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Ιούλιος ήταν ο πιο δραστήριος μήνας που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα για αναχωρήσεις προς την Τουρκία, με περισσότερα από 73.000 άτομα να πετούν στη χώρα.

Η Airline Jet2.com αποκάλυψε πρόσφατα ότι το πρόγραμμα των πτήσεών της προς την Τουρκία είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το 2018.

Η Αττάλεια, γνωστή για τα γαλάζια νερά και την εκπληκτική ακτογραμμή της, είναι η πιο δημοφιλής τουρκική τοποθεσία μεταξύ των πελατών της On The Beach, ενώ η Χουργκάντα στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας έχει την πρώτη θέση όσον αφορά στις κρατήσεις στην Αίγυπτο.

Η Τουρκία ήταν ο τρίτος προορισμός της εταιρείας με τις περισσότερες κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές. Τα Κανάρια

Η υπεύθυνη του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της On the Beach, Zoe Harris, δήλωσε: «Ο κορυφαίος προορισμός για τους παραθεριστές είναι τα Κανάρια Νησιά και ακολουθεί η Ισπανία.

«Η Ισπανία είχε μια μικρή πτώση στις κρατήσεις πέρυσι, ωστόσο φέτος επέστρεψε με αξιοσημείωτη αύξηση στις κρατήσεις σε σύγκριση με το 2019.Οι προορισμοί που πρέπει να προσέξετε είναι η Τουρκία και η Αίγυπτος.  Αναμένουμε να δούμε αυτούς τους δύο προορισμούς να συνεχίσουν να ανεβαίνουν διεκδικώντας την πρώτη θέση το επόμενο έτος», τόνισε. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

CNN: Ποιος ελληνικός προορισμός μπήκε στα 23 καλύτερα μέρη να ταξιδέψει κανείς το 2023

Οι 23 προορισμοί του CNN Travel για το 2023 – Ποιος ελληνικός μπήκε στη λίστα

TUI: Η Κρήτη δημοφιλέστερος προορισμός για τους Ευρωπαίους το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News