Business & Finance Πέμπτη 6/07/2023, 22:20
ΒUSINESS & FINANCE

Τwitter: Απειλεί με μήνυση τη Meta για την εφαρμογή Threads

Τwitter: Απειλεί με μήνυση τη Meta για την εφαρμογή Threads

Το Twitter απειλεί να καταθέσει μήνυση κατά της Meta για τη νέα εφαρμογή της Threads, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Semafor. 

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος επικαλείται επιστολή που έστειλε στον CEO του Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο δικηγόρος του Twitter, Άλεξ Σπίρο.

«Το Twitter σκοπεύει να διεκδικήσει τα πνευματικά του δικαιώματα και απαιτεί η Meta να λάβει άμεσα βήματα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες εξαιρετικά εμπιστευτικές πληροφορίες» τονίζεται στην επιστολή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σπίρο κατηγορεί τη Meta ότι προσέλαβε δεκάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter «οι οποίοι είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβασε σε εμπορικά μυστικά του Twitter και άλλες εξαιρετικά εμπιστευτικές πληροφορίες».

Το Instagram της Meta Platforms αποκάλυψε σήμερα επίσημα το Threads, μια εφαρμογή που σχεδιάστηκε ως αντίπαλος του Twitter.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τους υπάρχοντες followers και τα ονόματα των λογαριασμών τους από το Instagram, την εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο της Meta που συγκαταλέγει μεγάλες διασημότητες μεταξύ των 2 δισεκατομμυρίων χρηστών της.

«Θα δημιουργηθεί μια εφαρμογή δημόσιας συζήτησης με πάνω από 1 δισεκατομμύριο άτομα», δήλωσε ο Ζoύκερμπεργκ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Threads. «Το Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει, αλλά δεν το κατάφερε. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνουμε εμείς».

Η εφαρμογή συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια εγγραφές τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ. Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από τα πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες του Twitter.

 

Πηγή: Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Threads: 5 εκατ. χρήστες σε 4 ώρες απέκτησε ο ανταγωνιστής του Twitter

Meta: Η εφαρμογή Threads δεν θα κυκλοφορήσει στην ΕΕ λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών

Twitter: Λανσάρει τη συνδρομητική υπηρεσία Blue

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News