Κόσμος Τετάρτη 11/01/2023, 16:22
ΚΟΣΜΟΣ

Τα πιο «ισχυρά» διαβατήρια στον κόσμο – Στην όγδοη θέση η Ελλάδα 

Τα πιο «ισχυρά» διαβατήρια στον κόσμο – Στην όγδοη θέση η Ελλάδα 

Στην όγδοη θέση των πιο ισχυρών διαβατηρίων του κόσμου βρίσκεται το ελληνικό διαβατήριο το οποίο προσφέρει είσοδο χωρίς βίζα σε 185 προορισμούς παγκοσμίως, σύμφωνα με τον πρόσφατο δείκτη Henley Passport. 

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Ιαπωνία, καθώς οι πολίτες της χώρας μπορούν να επισκεφθούν χωρίς θεώρηση εισόδου 193 προορισμούς. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα με 192 προορισμούς και ακολουθούν οι Γερμανία και Ισπανία με 190 προορισμούς. 

Στην όγδοη θέση μαζί με την Ελλάδα, βρίσκονται οι Αυστραλία, Καναδάς και Μάλτα. Στη λίστα κυριαρχούν οι ευρωπαϊκές χώρες, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στο νούμερο 22 της κατάταξης με πρόσβαση χωρίς βίζα σε 186 χώρες. 

Τα λιγότερο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο 

Στον αντίποδα, ουραγός της λίστας είναι το Αφγανιστάν με πρόσβαση χωρίς βίζα σε 27 χώρες, και προηγούνται το Ιράκ με 29 χώρες, η Συρία (30 χώρες), το Πακιστάν (32 χώρες), η Υεμένη (34 χώρες) και η Σομαλία (35). 

Η λίστα δημοσιεύεται από την λονδρέζικη εταιρεία Henley & Partners με βάση στοιχεία από την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News