Κόσμος Σάββατο 2/01/2021, 13:42
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Koρωνο-πάρτι 2.500 ατόμων στη Βρετάνη

Γαλλία: Koρωνο-πάρτι 2.500 ατόμων στη Βρετάνη

Συλλήψεις και συμπλοκές συνέβησαν σήμερα το πρωί μεταξύ της γαλλικής αστυνομίας και θαμώνων παράνομου ρέιβ πάρτι, που είχε στηθεί την Πρωτοχρονιά σε αποθήκη κοντά στη Ρεν, στην περιοχή της Βρετάνης.

Στο πάρτι συμμετείχαν περίπου 2.500 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων ήλθαν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμανίν, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι επιβλήθηκαν περίπου 450 πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού και παράνομης συμμετοχής στο πάρτι, ενώ οι διοργανωτές του πάρτι συνελήφθησαν και θα τους ασκηθεί δίωξη.

Στο πάρτι συμμετείχαν και άτομα που ταξίδεψαν από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Οι συγκεντρωμένοι συγκρούστηκαν με τις αρχές, έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο και πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να βάλουν τέλος στο πάρτι. Τρεις άνδρες της γαλλικής αστυνομίας τραυματίστηκαν. 

Η Γαλλία εμφανίζει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης και αυστηροποιεί τα μέτρα, επιβάλλοντας από σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα(αντί για τις 8 π.μ.) σε 15 περιοχές στα βορειανατολικά και νοτιανατολικά τμήματα της χώρας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News