Κόσμος Κυριακή 8/01/2023, 19:40
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ανταλλαγή 50 Ρώσων με 50 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου

Όπως ανακοινώθηκε στη Μόσχα, οι στρατιώτες που απελευθερώθηκαν από την Ουκρανία θα πετάξουν στη Ρωσία για ιατρική και ψυχολογική αποκατάσταση

Ουκρανία: Ανταλλαγή 50 Ρώσων με 50 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Ουκρανία έχει απελευθερώσει 50 Ρώσους στρατιώτες που είχαν αιχμαλωτιστεί, μετά τη διεξαγωγή σχετικών διαπραγματεύσεων, που οδήγησαν και στην επιστροφή ισάριθμων Ουκρανών στρατιωτικών.

Όπως ανακοινώθηκε στη Μόσχα, οι στρατιώτες που απελευθερώθηκαν από την Ουκρανία θα πετάξουν στη Ρωσία για ιατρική και ψυχολογική αποκατάσταση.

«Στις 8 Ιανουαρίου μετά το θετικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων 50 Ρώσοι στρατιώτες που ήταν αντιμέτωποι με θανάσιμο κίνδυνο στη διάρκεια της κράτησής τους, επέστρεψαν από την περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση του Κιέβου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε την πληροφορία και ανακοίνωσε ότι η Ρωσία απελευθέρωσε 50 Ουκρανούς στρατιώτες στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε.

«Άλλη μια επιτυχημένη ανταλλαγή αιχμαλώτων. Επιστρέψαμε στο σπίτι 50 στρατιώτες μας. Πρόκειται για παιδιά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, το Πεζικό, την Εθνική Φρουρά, την Κρατική Συνοριακή Φρουρά, το Ναυτικό και το MTR», έγραψε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του Γραφείου της Ουκρανικής Προεδρίας, Αντρίι Γέρμακ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για 33 Ουκρανούς αξιωματικούς και 17 λοχίες και στρατιώτες.

«Επιστρέφουμε ανθρώπους που αιχμαλωτίστηκαν στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, καθώς και τους υπερασπιστές της Μαριούπολης, παιδιά από την περιοχή του Ντόνετσκ, κοντά στο Μπαχμούτ, καθώς και από την περιοχή του Κιέβου, την περιοχή του Τσερνίχιφ, τη Χερσώνα και άλλες περιοχές όπου οι μάχες συνεχίστηκαν», σημείωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Ukrinform

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News