Κόσμος Σάββατο 7/01/2023, 23:33
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι για εκεχειρία: «Όλος ο κόσμος είδε τα ψεύδη της Ρωσίας»

«Σήμερα ο κόσμος μπόρεσε για άλλη μια φορά να δει πόσο ψευδείς είναι οι λέξεις οποιουδήποτε επιπέδου που ακούγονται από τη Μόσχα», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος

Ζελένσκι για εκεχειρία: «Όλος ο κόσμος είδε τα ψεύδη της Ρωσίας»

Η 36ωρη μονομερής εκεχειρία που κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έληξε, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν σταματήσει οι εχθροπραξίες, με τους Ουκρανούς, σε κάποιες περιοχές, να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε υπόγεια καταφύγια.

«Ο κόσμος το Σάββατο 7 Ιανουαρίου – ανήμερα των Χριστουγέννων για όσους ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο – μπόρεσε για άλλη μια φορά να δει πόσο ψεύτικες είναι οι λέξεις οποιουδήποτε επιπέδου που ακούγονται από τη Μόσχα», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

«Παρεμπιπτόντως, σήμερα ο κόσμος μπόρεσε για άλλη μια φορά να δει πόσο ψευδείς είναι οι λέξεις οποιουδήποτε επιπέδου που ακούγονται από τη Μόσχα. Αυτοί είπαν κάτι για μια υποτιθέμενη κατάπαυση του πυρός… Αλλά η πραγματικότητα είναι ρωσικές οβίδες που έπληξαν ξανά το Μπαχμούτ και άλλες ουκρανικές θέσεις», είπε.

Ο Ουκρανός ηγέτης τόνισε ότι στις 7 Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι μόνο η εκδίωξη των Ρώσων εισβολέων από το ουκρανικό έδαφος και η εξάλειψη κάθε πιθανότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία και σε όλη την Ευρώπη θα σήμαινε την αποκατάσταση της σιωπής, της ασφάλειας και την ειρήνη.

«Εργαζόμαστε για αυτό, σε αυτό στοχεύει η βοήθεια των εταίρων μας, αυτός είναι ο στόχος ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου τώρα. Και ευχαριστώ όλους όσοι μας βοηθούν να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της Ουκρανίας! Ευχαριστούμε όλους όσους αγωνίζονται και εργάζονται για το κράτος μας! Σήμερα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη μας», είπε ο κ. Ζελένσκι.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Ukrinform, AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News