Κόσμος Σάββατο 2/01/2021, 10:20
ΚΟΣΜΟΣ

Και στο Βιετνάμ το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού

Και στο Βιετνάμ το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού

Το Βιετνάμ εντόπισε το πρώτο, εισαγόμενο κρούσμα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού, το οποίο είχε εντοπισθεί για πρώτη φορά στη Βρετανία και χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταδοτικότητα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, το μεταλλαγμένο στέλεχος ανιχνεύθηκε σε 44χρονη γυναίκα που επέστρεφε στο Βιετνάμ από τη Βρετανία. Η γυναίκα κατά την άφιξή της είχε διαγνωσθεί θετική στον κορωνοϊό στις 24 Δεκεμβρίου και είχε τεθεί σε καραντίνα.

«Οι ερευνητές έπειτα από τη διεξαγωγή αναλύσεων σε δείγμα του ασθενούς, εντόπισαν το στέλεχος που είναι γνωστό ως VOC 202012/01», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Ολοένα και περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο έχουν διακόψει τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Βρετανία ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση του νέου στελέχους, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι 40% με 70% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος Covid-19.

To Bιετνάμ συνεχίζει τις πτήσεις επαναπατρισμού για τη μεταφορά πολιτών που είχαν εγκλωβισθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυστηρά μέτρα καραντίνας και ανίχνευσης, το Βιετνάμ έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τα κρούσματα κορωνοϊού, επιτρέποντας την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας με ρυθμούς ταχύτερους σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ασία.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.474 κρούσματα και 35 θάνατοι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News