Κόσμος Παρασκευή 1/01/2021, 21:58
ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι» της Γερουσίας στο βέτο Τραμπ για τον αμυντικό προϋπολογισμό 

Φωτ. Unsplash/Alejandro Barba

Σε ψήφισμα με το οποίο αναιρείται το βέρο που έχει θέσει ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA), του νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια ύψους 740 δισ. δολαρίων, προχώρησε σήμερα ανήμερα Πρωτοχρονιάς η αμερικανική Γερουσία. 

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Το Σώμα, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων τον προϋπολογισμό παρά τις «ενστάσεις του προέδρου».

Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.

Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά.

Η Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act- NDAA), που ορίζει την πολιτική του υπουργείου Άμυνας της χώρας, υπερψηφίζεται κάθε χρόνο από το 1960.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News