Κόσμος Κυριακή 1/01/2023, 15:38
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά: Νέες ακρότητες Ακάρ με αναφορές στο Καστελλόριζο

«Διεκδικούν περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Καστελλόριζο των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στρατιωτικοποιούν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Ελληνοτουρκικά: Νέες ακρότητες Ακάρ με αναφορές στο Καστελλόριζο

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Τη ρητορική έντασης συντηρεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εκτοξεύοντας νέες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «ψευδείς» τις κατηγορίες της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας για επεκτατισμό και αναθεωρητισμό.

«Αυτά είναι πράγματα που προβάλλονται για να προκαλέσουν σύγχυση στη διεθνή σκηνή. Η πολιτική της Τουρκίας είναι πολύ ξεκάθαρη. Το λέμε διεθνές δίκαιο, αυτοάμυνα, δικαιώματα των δικών μας Κυπρίων αδελφών. Εξακολουθούν να επιμένουν στο να μην το βλέπουν αυτό» σημείωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ελληνοτουρκικά: Νέες ακρότητες Ακάρ με αναφορές στο Καστελλόριζο-1
Ελληνοτουρκικά: «Casus belli» και για την Κρήτη – Πώς ερμηνεύει η Αθήνα τις απειλές της Άγκυρας
Ανέφερε επίσης ότι «διεκδικούν περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Καστελλόριζο των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στρατιωτικοποιούν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών».

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας παραμένοντας σε επαγρύπνηση με μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία απέναντι σε όλα αυτά. Όπως δεν έχουμε επιτρέψει μέχρι τώρα κανένα τετελεσμένο γεγονός, έτσι δεν θα επιτρέψουμε και στη συνέχεια. Λάθος λογαριασμοί θα επιστρέψουν από την Άγκυρα» τόνισε.

Χθες, μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί καμία επέκταση των χωρικών υδάτων, κατηγορώντας εκ νέου την Ελλάδα για «προκλήσεις», «κακομαθημένη συμπεριφορά» και «εχθρική στάση».

Πηγή: Kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακάρ: «Η Τουρκία δεν δέχεται καμία επέκταση χωρικών υδάτων»

Απάντηση Αθήνας σε Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται»

Η γεωπολιτική ασπίδα των ενεργειακών διασυνδέσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News