Κόσμος Σάββατο 31/12/2022, 14:22
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο – Σειρήνες ήχησαν σε όλη τη χώρα

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο – Σειρήνες ήχησαν σε όλη τη χώρα

Σειρήνες ήχησαν σε κάθε περιοχή της Ουκρανίας το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν για τον κίνδυνο πυραυλικών επιθέσεων και προέτρεψαν τους πολίτες να βρουν καταφύγιο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters, ακούστηκαν 10 εκρήξεις στο Κίεβο.

Σοϊγκού: Αναπόφευκτη η νίκη της Ρωσίας

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτη» ενώ εξήρε τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών στη διάρκεια ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματός του για το νέο έτος.

Ο Σοϊγκού, ο οποίος έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις από τις φιλοπολεμικές φωνές στη Ρωσία για τις αποτυχίες του στρατού επί του πεδίου στη διάρκεια του 10μηνου πολέμου, είπε ότι η κατάσταση στα μέτωπα του πολέμου παραμένει «δύσκολη» και επιτέθηκε εναντίον της Ουκρανίας και της Δύσης επειδή προσπαθούν να περιορίσουν τη Ρωσία.

«Υποδεχόμαστε το νέο έτος με μια δύσκολη κατάσταση στο στρατιωτικό και πολιτικό πεδίο. Τη στιγμή που υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να σβήσουν την ένδοξη ιστορία μας και τα σπουδαία επιτεύγματά μας, να γκρεμίσουν τα μνημεία των νικητών του φασισμού, να τοποθετήσουν σε βάθρο τους εγκληματίες πολέμου, να ακυρώσουν και να βεβηλώσουν ό,τι είναι ρωσικό», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News