Κόσμος Τετάρτη 28/12/2022, 23:01
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν υποχρεωτικές εξετάσεις COVID-19 για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν υποχρεωτικές εξετάσεις COVID-19 για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν υποχρεωτικές εξετάσεις COVID-19 στους ταξιδιώτες από την Κίνα, δήλωσαν την Τετάρτη Αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας, συντασσόμενες με την Ινδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν στη λήψη νέων μέτρων μετά την απόφαση του Πεκίνου να άρει τις αυστηρές πολιτικές μηδενικού COVID.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι, αρχής γενομένης από τις 5 Ιανουαρίου, για όλους τους επιβάτες αεροπορικών μεταφορών ηλικίας 2 ετών και άνω θα απαιτείται αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση το πολύ δύο ημέρες πριν από την αναχώρηση από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο.

Οι επιβάτες που έχουν θετικό τεστ περισσότερο από 10 ημέρες πριν από την πτήση μπορούν να προσκομίσουν έγγραφα ανάρρωσης αντί του αρνητικού αποτελέσματος του τεστ, δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

Η άρση των περιορισμών, μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες εναντίον τους, σημαίνει ότι ο ιός εξαπλώνεται σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα και πιθανώς μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα, σύμφωνα με ορισμένους διεθνείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News