Κόσμος Κυριακή 25/12/2022, 18:11
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αλλά οι Ουκρανοί αρνούνται

Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αλλά οι Ουκρανοί αρνούνται

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλα τα μέρη που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά ότι το Κίεβο και οι δυτικοί υποστηρικτές του αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες.

«Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πλην της προστασίας των πολιτών μας», δήλωσε ο Πούτιν σε μία συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις, αλλά εξαρτάται από εκείνους. Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν. Αυτοί αρνούνται», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το Κρεμλίνο λέει ότι θα πολεμήσει έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του, ενώ το Κίεβο λέει ότι δεν θα ησυχάσει έως ότου εκδιωχθεί κάθε Ρώσος στρατιώτης από όλη την επικράτειά του, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας την οποία προσήρτησε η Ρωσία το 2014.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει την πιο θανατηφόρα σύγκρουση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News