Κόσμος Παρασκευή 23/12/2022, 15:53
ΚΟΣΜΟΣ

Tροχαίο στο Βουκουρέστι με λεωφορείο με 47 Έλληνες – Ένας νεκρός, αρκετοί τραυματίες

Tροχαίο στο Βουκουρέστι με λεωφορείο με 47 Έλληνες – Ένας νεκρός, αρκετοί τραυματίες

(Upd 16:50) Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με τουλάχιστον έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες σημειώθηκε στο Βουκουρέστι με πούλμαν στο οποίο επέβαιναν 47 Έλληνες. 

Όπως μεταδίδει το observatornews.ro, το δυστύχημα συνέβη όταν το λεωφορείο, που εικάζεται ότι είχε αναπτύξει ταχύτητα, προσέκρουσε σε μεταλική δοκό για τη σήμανση του ύψους των οχημάτων. Η πινακίδα συνέθλιψε την οροφή στο μέσον του λεωφορείου, ενώ αρκετά τζάμια έσπασαν. 

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το δυστύχημα

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια  και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα: 210 368 1730, 210 368 1350.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News