Κόσμος Κυριακή 18/12/2022, 07:30
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Σόιγκου: Επιθεωρεί τα στρατεύματα στην Ουκρανία

Σεργκέι Σόιγκου: Επιθεωρεί τα στρατεύματα στην Ουκρανία

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας, ο Σεργκέι Σόιγκου, επιθεώρησε μονάδες του στρατού της χώρας που εμπλέκονται στον πόλεμο που το Κρεμλίνο έχει βαφτίσει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Σόιγκου «μετέβη αεροπορικώς σε περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα» και «έλεγξε προκεχωρημένες θέσεις ρωσικών μονάδων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram.

Η Μόσχα διέταξε την εισβολή την 24η Φεβρουαρίου, για την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση καταγγέλλουν τον «απρόκλητο» και «κατακτητικό» πόλεμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του, ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου μίλησε με στρατιώτες «στην πρώτη γραμμή» και σε «κέντρο διοίκησης».

Δεν διευκρινίζεται πότε έκανε την επίσκεψη και εάν όντως ο Σεργκέι Σόιγκου πήγε στην Ουκρανία.

Σύντομο βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση εικονίζονται ο ρώσος υπουργός Άμυνας μέσα σε στρατιωτικό ελικόπτερο και άδειες εκτάσεις.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε την επομένη της συνάντησης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Άμυνας Σόιγκου για να εξεταστούν προτάσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ένοπλη σύρραξη, η πιο πολύνεκρη στο ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ξερίζωσε εκατομμύρια άλλους και μετέτρεψε πόλεις ολόκληρες σε σωρούς από συντρίμμια.

 

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News