Κόσμος Πέμπτη 31/12/2020, 23:40
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πλανήτης υποδέχεται το 2021 (βίντεο)

Ο πλανήτης υποδέχεται το 2021 (βίντεο)

Με εντελώς διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, υποδέχεται ο πλανήτης το 2021: Χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις, χωρίς πάρτι και συναθροίσεις, αλλά με ελπίδες και προσδοκίες για μια χρονιά, η οποία θα βρει την ανθρωπότητα απαλλαγμένη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δεκάδες χώρες σε Ασία και Ειρηνικό Ωκεανό (Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία) έχουν ήδη γιορτάσει την έλευση του νέου έτους.

Το Σίδνεϊ -στις 15:00 ώρα Ελλάδας- ήταν η πρώτη μεγαλούπολη, η οποία καλωσόρισε το 2021, με το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων να μαγνητίζει τα βλέμματα όλων. Απουσίαζαν όμως, οι χιλιάδες άνθρωποι που συγκενρώνονταν κάθε χρόνο στις όχθες του εμβληματικού κόλπου της, στο Λιμάνι του Σίδνεϊ.

Από την άλλη πλευρά, στη Νέα Ζηλανδία, η οποία κατάφερε να μηδενίσει τα επίπεδα μόλυνσης μετά από ένα αυστηρό lockdown επτά εβδομάδων, τα σχέδια για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς ήταν πιο «κανονικά», καθώς μεγάλα πλήθη υποδέχθηκαν το νέο έτος στο Οκλαντ.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, οι κάτοικοι των πόλεων και των χωριών θα κάνουν αλλαγή χρόνου στο σπίτι, με την παρέα λίγων μόνο συγγενών. 

Αστυνομικοί -αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις στρατιωτικοί- θα βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Στην Βραζιλία, τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο, οι γιατροί προειδοποιούν για τον κίνδυνο ενός νέου κύματος, λόγω της αύξησης των μετακινήσεων και της «χαλάρωσης» που έχει παρατηρηθεί κατά την εορταστική περίοδο.

Στην Γερμανία, τέλος, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια του ευχετήριου μηνύματος για το 2021, επέστησε την προσοχή, καθώς «η ιστορική κρίση του κορονοϊού θα παραταθεί και το 2021, ακόμη και αν το εμβόλιο φέρνει την ελπίδα».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News