Κόσμος Παρασκευή 16/12/2022, 17:16
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Παραλύει το Κίεβο από τις πυραυλικές επιθέσεις

Ουκρανία: Παραλύει το Κίεβο από τις πυραυλικές επιθέσεις

Περισσότερους από 70 πυραύλους εκτιμάται πως εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία στην Ουκρανία, σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου, η οποία οδήγησε σε απώλειες ζωών και σε διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα. 

Σύμφωνα με την εταιρία διαχείρισης του ενεργειακού δικτύου στην Ουκρανία θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκατασταθεί το εθνικό δίκτυο και η ηλεκτροδότηση σε σχέση με προηγούμενες πυραυλικές επιθέσεις.

«Η προτεραιότητα θα δοθεί σε εγκαταστάσεις κρίσιμης σημασίας: νοσοκομεία, υποδομές ύδρευσης και θέρμανσης, καθώς και σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Ουκρανία: Παραλύει το Κίεβο από τις πυραυλικές επιθέσεις-1
Αυτοκίνητα στο Κίεβο μετά την διακοπή ρεύματος (φωτ. Reuters)

Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Γκερμάν Γκαλουσένκο δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι εννέα ενεργειακές μονάδες υπέστησαν ζημίες. «Τώρα αξιολογούμε ακόμα τη ζημιά», δήλωσε.

Η κατανάλωση ενέργειας στην Ουκρανία μειώθηκε κατά τουλάχιστον 50% σήμερα, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης του ενεργειακού δικτύου. Επίσης, το μετρό του Κιέβου θα παραμείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, ορισμένοι συρμοί χρησιμοποιούνται ως καταφύγιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News