Κόσμος Πέμπτη 15/12/2022, 18:49
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Παριστάνει τον «σούπερμαν» με τη δημοφιλία του στο ναδίρ

Τραμπ: Παριστάνει τον «σούπερμαν» με τη δημοφιλία του στο ναδίρ

Ως υπερήρωας της… Αμερικής εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στην πλατφόρμα του, ονόματι «η Αλήθεια» την Τετάρτη.

Στο βίντεο φαίνεται ο Τραμπ με κουστούμι να λέει πως η Αμερική χρειάζεται έναν σούπερ ήρωα, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος μεταμορφώνεται σε έναν ήρωα που μοιάζει με το Σούπερμαν. 

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται το μήνυμα «σημαντικές ανακοινώσεις την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι ανακοινώσεις είναι αυτές. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ «δανείζεται» από την ποπ κουλτούρα προκειμένου να προωθήσει διάφορα θέματα.

Τον Απρίλιο του 2019, δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο για την προώθηση της εκστρατείας επανεκλογής του χρησιμοποιώντας την μουσική από την ταινία “The Dark Knight Rises”. Το tweet έχει έκτοτε έχει αφαιρεθεί από την πλατφόρμα.

Δημοφιλία στο ναδίρ

Φαίνεται πως η ξαφνική εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι τυχαία, καθώς την Τετάρτη δημοσιεύθηκε μία δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Quinnipiac που δείχνει την δημοφιλία του τέως προέδρου των ΗΠΑ να είναι στα τάρτατα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που αναλύει το cnbc, στο σύνολο μόλις το 31% των ψηφοφόρων που έλαβαν μέρος έχουν θετική άποψη για τον Τραμπ, έναντι του 59% που δήλωσε το αντίθετο.

Το μέσο αναφέρει πως πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει λάβει ο  Τραμπ από το 2015.

Όσον αφορά τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, τα ποσοστά εκεί είναι ακόμη χειρότερα για τον Τραμπ. 

Συγκεκριμένα, μόλις το 25% είχαν θετική γνώμη για τον Τραμπ, έναντι του 62%.

Σχετικά με τους ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους που ερωτήθηκαν, το 70% αυτών εξακολουθεί να έχει ευνοϊκή άποψη για τον Τραμπ, ενώ το 20% έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Το ποσοστό αυτό μάλιστα αποτελεί το χαμηλότερο για τον Τραμπ από τον Μάρτιο του 2016.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.456 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και το περιθώριο σφάλματος είναι συν ή πλην 2,6 ποσοστιαίες μονάδες.

«Τα νούμερα του τέως προέδρου Τραμπ μετά την ανακοίνωση της προεδρικής του θητείας κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε ο αναλυτής δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac, Τιμ Μαλόι.

«Θα πρέπει κάποιος να ανατρέψει τουλάχιστον έξι χρόνια πίσω προκειμένου να βρε τέτοια χαμηλά ποσοστά και στις τρεις κατηγορίες», ανέφερε ο ίδιος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News