Κόσμος Σάββατο 10/12/2022, 15:22
ΚΟΣΜΟΣ

Επείγουσα συζήτηση για τη βελτίωση των κανόνων διαφάνειας σε ΕΚ και ΕΕ ζητούν ευρωβουλευτές και ΜΚΟ

Επείγουσα συζήτηση για τη βελτίωση των κανόνων διαφάνειας σε ΕΚ και ΕΕ ζητούν ευρωβουλευτές και ΜΚΟ

Η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με το Κατάρ προκαλεί έντονες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, όπου ευρωβουλευτές και μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούν επείγουσα συζήτηση για την βελτίωση της λειτουργίας των κανόνων της ηθικής σε αυτόν το μεγάλο θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται δηλώσεις της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International). «Εδώ και πολλές δεκαετίες, το Κοινοβούλιο επέτρεψε την ανάπτυξη μίας κουλτούρα ατιμωρησίας (…) και μία απόλυτη απουσία ανεξάρτητου ηθικού ελέγχου», προσθέτει

Ο έλεγχος αυτός είναι «ελαττωματικός» στον θεσμό (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), έγραψε στο Twitter ο Αλμπέρτο Αλεμάνο, καθηγητής του Δικαίου στο College de l’ Europe της Μπρυζ.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Μανόν Ομπρί (ριζοσπαστική αριστερά) κατήγγειλε σήμερα «το επιθετικό lobbying του Κατάρ» και ζήτησε την διεξαγωγή συζήτησης για το θέμα την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο, όπου συνέρχεται η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συνεργασθούμε με την δικαιοσύνη», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

L’Echo: Η Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, στο σπίτι της βρέθηκαν τσάντες με χαρτονομίσματα

Ανδρουλάκης για Καϊλή: Έκανε παιχνίδια Δούρειου Ίππου με τη ΝΔ

Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – Έρευνα των βελγικών Αρχών για διαφθορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News