Κόσμος Παρασκευή 2/12/2022, 19:27
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο Άλεξ Τζόουνς

ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο Άλεξ Τζόουνς

Ο Αμερικανός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς υπέβαλε αίτηση πτώχευσης σήμερα, λιγότερο από δύο μήνες αφότου δικαστήριο διέταξε τον ίδιο και τη μητρική εταιρεία του ιστοτόπου Infowars να πληρώσουν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, το 2012.

Ο Τζόουνς ζήτησε προστασία από τους πιστωτές του σε δικαστήριο του Χιούστον, βάσει του Κεφαλαίου 11 του πτωχευτικού κώδικα. Σύμφωνα με το αίτημα, ο Τζόουνς διαθέτει περιουσιακά στοιχεία που υπολογίζονται μεταξύ 1-10 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις μεταξύ 1-10 δισεκατομμυρίων. Η Free Speech Systems, εταιρεία που συνδέεται με την Infowars, υπέβαλε αίτημα πτώχευσης τον Ιούλιο.

Τον Οκτώβριο, δικαστήριο του Κονέκτικατ διέταξε τον Τζόουνς και τη Free Speech Systems να πληρώσουν σχεδόν 1 δισεκ. δολάρια. Εναντίον του είχαν προσφύγει συγγενείς θυμάτων της επίθεσης στο Σάντι Χουκ. Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, στο Τέξας, δικαστήριο αποφάσισε τον Αύγουστο ότι θα πρέπει να καταβάλει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια στους γονείς ενός 6χρονου αγοριού που σκοτώθηκε στην επίθεση αυτήν.

Ο Τζόουνς ισχυριζόταν επί χρόνια ότι η σφαγή 20 μικρών μαθητών και έξι εκπαιδευτικών στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ της πόλης Νιούταουν δεν συνέβη ποτέ αλλά ήταν σκηνοθετημένη, με ηθοποιούς που έπαιζαν τον ρόλο των θυμάτων, στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής συνωμοσίας για να κατασχεθούν τα όπλα των Αμερικανών πολιτών. Έχει πλέον παραδεχθεί ότι η σφαγή ήταν πραγματική.

Πηγή: Kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Άλεξ Τζόουνς: Αντιμέτωπος με πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων ο οπαδός του Τραμπ

Όχι, οι δημοσκοπήσεις στο Twitter δεν είναι η «φωνή του λαού»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS