Κόσμος Κυριακή 20/11/2022, 17:14
ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης στο Κατάρ

Στις 18:00, θα ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στο Κατάρ και τον Ισημερινό

Μουντιάλ 2022: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης στο Κατάρ

Τεράστια στάδια που αναδύονται από την άμμο, πλήθη στις πύλες της ερήμου… Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου άρχισε σήμερα στο Κατάρ.

Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη η τελετή έναρξης, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή παρέμενε άγνωστο ποιοι σταρ τελικά θα εμφανιστούν σε αυτήν.

Μουντιάλ 2022: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης στο Κατάρ-1
REUTERS/Fabrizio Bensch
Μουντιάλ 2022: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης στο Κατάρ-2
REUTERS/Kim Hong-Ji
Μουντιάλ 2022: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης στο Κατάρ-3
REUTERS/Fabrizio Bensch

Από τους «σίγουρους» που θα εμφανιστούν είναι ο σταρ της κορεάτικης ποπ Jungkook, ο οποίος είναι μέλος του παγκοσμίου γνωστού συγκροτήματος BTS. Επίσης, ο Ρόμπι Γουίλιαμς φέρεται να συμφώνησε τελευταία στιγμή να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης.

Από την άλλη, πολλοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες αρνήθηκαν να εμφανιστούν στο πολυσυζητημένο Μουντιάλ. Ανάμεσα σε αυτούς που είπαν «όχι» είναι οι Dua Lipa, Shakira, Ροντ Στιούαρτ, Melanie C (Spice Girls) και ο Ρόμπερτ Σμιθ των «Cure».

Στις 18:00, θα ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στο Κατάρ και τον Ισημερινό, ο οποίος θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση ενός ξέφρενου μήνα ποδοσφαίρου στο εμιράτο που ελπίζει ότι το Μουντιάλ που διοργανώνει δεν θα… κολλήσει σε μη αθλητικές διαμάχες.

 


Ο μεγάλος ανταγωνισμός, τα φαβορί και τα αουτσάιντερ

Ο ανταγωνισμός προμηνύεται σκληρός, ειδικά από τη στιγμή που κανένας νικητής δεν έχει διατηρήσει τον τίτλο του από το ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο άλλο για 60 χρόνια, μετά τη Βραζιλία.

Υπάρχει φυσικά η Βραζιλία του Νεϊμάρ, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, και η Αργεντινή, η οποία με την «πεντάρα» (5-0) κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο φιλικό της Τετάρτης, έφτασε στα 36 σερί ματς χωρίς ήττα.

Μετά από 16 χρόνια ευρωπαϊκής κυριαρχίας (Ιταλία 2006, Ισπανία 2010, Γερμανία 2014 και Γαλλία 2018), κάποιοι πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα της… επιστροφής για την Νότια Αμερική. Ανάμεσά τους και ο Ισπανός ομοσπονδιακός προπονητής, Λουίς Ενρίκε, που ξεχωρίζει ως φαβορί την Αργεντινή και την Βραζιλία.

Αναζητώντας ένα… παγκόσμιο τρόπαιο σε επίπεδο ανδρών, το μοναδικό που λείπει από τη μοναδική συλλογή των 41 τίτλων του, το οποίο θα «στεφάνωνε» την τεράστια καριέρα του, ο 35χρονος Λιονέλ Μέσι επιλέγει από την πλευρά του Βραζιλία, Γαλλία και Αγγλία ως φαβορί.

Ελλείψει της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας, της μοναδικής από τις κατόχους παγκόσμιου τίτλου που απουσιάζει από το Κατάρ, ένα… καραβάνι διεκδικητών πλανάται στην άμμο της ερήμου, από τη φιναλίστ του Euro 2020 Αγγλία μέχρι τη Γερμανία και την ανανεωμένη Ισπανία και από την Ολλανδία στο Βέλγιο. Αλλά χωρίς προηγούμενη καλή προετοιμασία ή μια σειρά φιλικών αναμετρήσεων για να μπει κάποιος σε… ρυθμούς τουρνουά, οι βεβαιότητες είναι «εύθραυστες».

Από εκεί μέχρι να φανταστεί κανείς ότι ένα αουτσάιντερ μπορεί να το εκμεταλλευτεί, υπάρχει ένα βήμα που θα ήθελαν να κάνουν κάποιες εθνικές ομάδες, όπως η φιναλίστ του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 Κροατία ή η Πορτογαλία του 37χρονου Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ουρουγουάη των Λουίς Σουάρες και Έντινσον Καβάνι (35 ετών) ή η πρωταθλήτρια Αφρικής Σενεγάλη, παρά την καθοριστική απουσία του Σαντιό Μανέ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News