Κόσμος Τετάρτη 30/12/2020, 13:24
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νοσηλευτής διεγνώσθη με κορωνοϊό μία εβδομάδα μετά το εμβόλιο

ΗΠΑ: Νοσηλευτής διεγνώσθη με κορωνοϊό μία εβδομάδα μετά το εμβόλιο

Νοσηλευτής στην Καλιφόρνια διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό περίπου μία εβδομάδα αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer, μια εξέλιξη που κρίνεται φυσιολογική, μερίδα επιστημόνων να υποστηρίζουν ότι το σώμα χρειάζεται περισσότερο χρόνο ώστε να αναπτύξει αντισώματα κατά της νόσου Covid-19.

O ηλικίας 45 ετών Μάθιου Β., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, σε ανάρτησή του στο Facebook με ημερομηνία 18ης Δεκεμβρίου αναφέρει ότι έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Έξι ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα κατά την Παραμονή των Χριστουγέννων, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα κατά τη διάρκεια βάρδιας σε μονάδα Covid-19, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες του ABC News. O νοσηλευτής υποβλήθηκε σε τεστ και διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Aπό την πλευρά του, ο Κρίστιαν Ράμερς, λοιμωξιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, υποστήριξε ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι αναμενόμενο. «Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου ότι χρειάζεται να περάσουν δέκα με 14 ημέρες για να αρχίσει ο οργανισμός να αναπτύσσει προστασία από το εμβόλιο», εξήγησε ο δρ Ράμερς. «Η πρώτη δόση προσφέρει προστασία περίπου 50% και χρειάζεται η δεύτερη δόση για κάλυψη έως και 95%», προσθέτει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News