Κόσμος Κυριακή 13/11/2022, 16:22
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πλατεία Ταξίμ – Τουλάχιστον ένας νεκρός και έντεκα τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και πιο συγκεκριμένα σε πολυσύχναστο πεζόδρομο κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ στο σημείο τη στιγμή της έκρηξης υπήρχε αρκετός κόσμος.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 38 τραυματίστηκαν την Κυριακή, όταν έκρηξη συγκλόνισε πολυσύχναστο πεζόδρομο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να τρέχουν να ξεφύγουν από την πύρινη έκρηξη, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη και μάρτυρες.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της πολυσύχναστης λεωφόρου Ιστικλάλ, την οποία η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα. Η περιοχή, στη συνοικία Μπέγιογλου της πόλης, ήταν γεμάτη ως συνήθως με αγοραστές, τουρίστες και οικογένειες, μετέδωσε το TRT και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu δήλωσε ότι η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

«Υπήρξε απώλεια ζωής και τραυματισμός», δήλωσε στο Twitter ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Ερλικαγιά, προσθέτοντας ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 4.20 μ.μ. τοπική ώρα (13:20 GMT).

Δημοσιογράφος του Reuters είδε ένα ελικόπτερο πάνω από το κεφάλι του και πολλά ασθενοφόρα στην κοντινή πλατεία Ταξίμ.

Το κοντινό αστυνομικό τμήμα Kasimpasa δήλωσε στο Reuters ότι όλα τα συνεργεία βρίσκονταν στο σημείο, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επιθεωρητές βρίσκονταν στο σημείο. Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε ότι αίμα μεταφέρεται σε κοντινά νοσοκομεία.

Η ρυθμιστική αρχή RTUK της Τουρκίας επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης της κάλυψης της έκρηξης περίπου μία ώρα μετά την εκδήλωσή της.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr και Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News