Κόσμος Σάββατο 5/11/2022, 19:41
ΚΟΣΜΟΣ

Der Spiegel: Επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν εξετάζεται στην Ε.Ε.

Der Spiegel: Επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν εξετάζεται στην Ε.Ε.

Το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν εξετάζουν η Γερμανία και οκτώ ακόμη κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το Der Spiegel, δίχως όμως να αναφέρει τις πηγές του.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι νέες κυρώσεις θα στοχεύουν άτομα και οργανώσεις που συνδέονται με τη βία κατά των διαδηλωτών στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Την περασμένη Τετάρτη μια δέσμη που περιέχει 31 προτάσεις παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, με στόχο άτομα και ιδρύματα στον κλάδο της ασφάλειας, καθώς και εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, όπως σημειώνει το περιοδικό, προσθέτοντας ότι το πακέτο των κυρώσεων έχει πολλές πιθανότητες να εγκριθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. στην επόμενη συνάντησή τους στις 14 Νοεμβρίου.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και της Δύσης καθίστανται πιο τεταμένες, την ώρα που οι Ιρανοί πολίτες συνεχίζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Der Spiegel

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News